Για ποιους λόγους είναι γνωστά τα Κύθηρα;

Ελαιώνες Φυσικές περιοχές Κυθήρων

Τα Κύθηρα ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, είναι γνωστά για πολλούς λόγους, μερικούς από τους οποίους παραθέτουμε παρακάτω:

Τα Κύθηρα είναι γνωστά από την αρχαιότητα ως το νησί της θεάς Αφροδίτης, που γεννήθηκε στους αφρούς της θάλασσας των Κυθήρων, που δημιουργήθηκαν μετά από την πτώση των γεννητικών οργάνων του θεού Κρόνου στη διαμάχη για την εξουσία με τον γιο του Δία, σύμφωνα με τη μυθολογία.

Ανάμεσα σε Πελοπόννησο και Κρήτη έχουν μια μοναδική γεωγραφία, με ορεινά χωριά, καταπράσινες κοιλάδες με τρεχούμενα νερά, παραδοσιακούς οικισμούς και πανέμορφες παραλίες που τα καθιστούν ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά της Ελλάδος.

Έχουν μια πλούσια ιστορία, με αρχαία ερείπια, βυζαντινά μνημεία, ενετικά κάστρα, βρετανικά γεφύρια και σχολεία, και πολυπολιτισμικές επιδράσεις που τα ίχνη του είναι ορατά μέχρι τις μέρες μας.

Διατηρούν μέχρι τις μέρες μας μια ζωντανή παράδοση, με τοπικές γιορτές, λαϊκά τραγούδια, παραδοσιακά γλυκά, βραβευμένο μέλι, νόστιμο τσίπουρο και εξαιρετικά κρασιά. Στο νησί θα βρείτε για να προμηθευτείτε αυθεντικά παξιμάδια λαδιού, το διεθνώς φήμης μέλι από θυμάρι, Φατουράδα δηλαδή το λικέρ από τσίπουρο κανέλα και γαρύφαλλα, και φυσικά Σεμπρεβίβες το ιδιαίτερο λουλούδι του νησιού που δεν μαραίνεται ποτέ.

Είναι εύκολο να φτάσεις, αφού συνδέονται ακτοπλοϊκά και αεροπορικά με τον Πειραιά, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Δείτε ενημερωμένα δρομολόγια για τα Κύθηρα για να προγραμματίσετε έγκαιρα το ταξίδι σας στο νησί.

Το νησί παραμένει ένας οικονομικός προορισμός, αφού προσφέρει ποιοτικές επιλογές σε φαγητό και διαμονή σε προσιτές τιμές.

Είναι ιδανική επιλογή για όλους τους τύπους ταξιδιωτών, αφού προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία, που συνδυάζει την ονειρική φύση, την πλούσια ιστορία, την ζωντανή παράδοση, σε κλίμα ηρεμίας και χαλάρωσης, χωρίς συνωστισμό.

Είναι ο ιδανικός τόπος για τους ερωτευμένους, εξάλλου γι’ αυτό τον λόγο επέλεξαν για ερωτικό τους καταφύγιο ο Πάρις με την ωραία Ελένη, για να ζήσουν στα Κύθηρα τον υπέροχο έρωτα τους.

Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τα Κύθηρα να ξεχωρίζουν σαν ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδας που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε.

Compare listings

Compare