Οργανωμένες παραλίες Κυθήρων

Παραλία Καλαδί Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί που διαθέτει περισσότερες από 30 μοναδικές παραλίες, άλλες μεγάλες και άλλες μικρές, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ομορφιές.

Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν και κάποιες οργανωμένες παραλίες, που προσφέρουν στον επισκέπτη υπηρεσίες όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες, καντίνες, μπαρ, εστιατόρια, αθλητικές δραστηριότητες, και άλλες ευκολίες. Αυτές οι παραλίες είναι ιδανικές για όσους θέλουν να απολαύσουν τη θάλασσα και τον ήλιο με άνεση και ασφάλεια, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάνε τα πάντα μαζί τους. Ας δούμε ποιες είναι οι καλύτερες οργανωμένες παραλίες των Κυθήρων και τι έχουν να προσφέρουν.

παραλία Καψάλη
Άποψη της παραλίας στο γραφικό χωριό με θέα τη βραχονησίδα Χύτρα.

Καψάλι: Η παραλία του Καψαλίου είναι μία από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες των Κυθήρων, καθώς βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του νησιού και έχει θέα στην βραχονησίδα Χύτρα. Η παραλία έχει ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά, που είναι ιδανικά για κολύμπι και θαλάσσια σπορ. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλαξιέρες, καντίνες, καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Στο Καψάλι μπορείτε να βρείτε και το θαλάσσιο ταξί, που σας μεταφέρει σε άλλες παραλίες του νησιού, όπως το Χαλκό, το Μελιδόνι και το Καλαδί. Η παραλία του Καψαλίου είναι ιδανική για οικογένειες και όσους θέλουν να έχουν όλες τις ανέσεις και τις επιλογές δίπλα τους, καθώς και να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα κάτω από το επιβλητικό ενετικό κάστρο της Χώρας.

Διακόφτι: Η παραλία του Διακοφτίου είναι μία από τις πιο οικογενειακές και φιλικές παραλίες των Κυθήρων, καθώς βρίσκεται σε έναν μικρό κόλπο με ρηχά και ήρεμα νερά, που είναι ασφαλή για τα παιδιά. Η παραλία έχει ψιλή άμμο, και είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλαξιέρες και καντίνα. Στο Διακόφτι μπορείτε να κάνετε και κανό ή πεντάλ, και να εξερευνήσετε τις γύρω θαλάσσιες περιοχές. Η παραλία του Διακοφτίου είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν μια ήρεμη και χαλαρή μέρα στη θάλασσα, με την οικογένεια ή τους φίλους τους.

παραλία χαλκός
Η μικρή αλλά πολύ γραφική παραλία Χαλκός με θέα στο Λιβυκό πέλαγος.

Χαλκός: Η μικρή αλλά πανέμορφη παραλία του Χαλκού είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες των Κυθήρων, καθώς βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Καλάμου και έχει θέα στο κρητικό πέλαγος. Η παραλία έχει βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, που είναι ιδανικά για κολύμπι και ηλιοθεραπεία. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλαξιέρες και καντίνα. Στο Χαλκό μπορείτε να κάνετε και θαλάσσιο ποδήλατο, κανό, και να διασκεδάσετε με την παρέα σας. Η παραλία του Χαλκού είναι ιδανική για όσους θέλουν να έχουν δράση και διασκέδαση στη θάλασσα, καθώς και να απολαύσουν την υπέροχη θέα στο Λιβυκό Πέλαγος.

Αγία Πελαγία: Η παραλία της Αγίας Πελαγίας είναι μία από τις πιο οργανωμένες και πλήρεις παραλίες των Κυθήρων, καθώς βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, που είναι ένα από τα κύρια τουριστικά κέντρα του νησιού. Η παραλία έχει άμμο και γαλάζια νερά, που είναι κατάλληλα για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλαξιέρες, καντίνες, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετ, φαρμακείο και ΑΤΜ. Στην Αγία Πελαγία μπορείτε να κάνετε και θαλάσσιο ποδήλατο, καγιάκ, σανίδα, και να εξερευνήσετε τα γύρω νησάκια, όπως την Ελαφόνησο. Η παραλία της Αγίας Πελαγίας είναι ιδανική για όσους θέλουν να έχουν όλες τις ευκολίες και τις υπηρεσίες δίπλα τους, καθώς και να γνωρίσουν την τοπική ζωή και την φιλοξενία των Κυθήρων.

Το Μελιδόνι είναι μια μικρή αλλά γραφική παραλία στα νοτιοδυτικά του νησιού, με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Δρυμώνας με ασφαλτόδρομο, ή με σκάφος από το Καψάλι. Στην παραλία λειτουργεί καντίνα και οργανώνονται beach party.

παραλία φυρή άμμος
Άποψη παραλίας Φυρή άμμος που είναι μία από τις μεγαλύτερες στα Κύθηρα.

Η Φυρή άμμος είναι μια μεγάλη παραλία με κόκκινο χρώμα στην άμμο και τα βότσαλα της, και βρίσκεται νοτιοανατολικά του νησιού, κοντά στο χωριό Κάλαμος. Έχει βραβευτεί με το βραβείο “Γαλάζια σημαία” για το φυσικό κάλλος και την καθαρότητα των νερών της. Η παραλία είναι οργανωμένη με καντίνα και ομπρέλες

Η Παλαιόπολη είναι η μεγαλύτερη του νησιού και βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, στην ανατολική μεριά του νησιού, και αποτελείται από άμμο και ψιλό βότσαλο. Η παραλία προσφέρεται για θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως σκι, σέρφινγκ και άλλα. Σύμφωνα με το μύθο, στη θάλασσα της Παλαιόπολης αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, για αυτό αν εξερευνήσετε την περιοχή θα βρείτε και τα αρχαία λουτρά της θεάς. Η παραλία της Παλαιόπολης είναι οργανωμένη σε ένα μέρος της, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, αλλαξιέρες και καντίνα. Λίγα χιλιόμετρα από την παραλία βρίσκεται το γραφικό χωριό Αβλέμονας, που αξίζει να επισκεφτείτε για το λιμανάκι, το κάστρο και το γραφικό περιβάλλον του.
Η παραλία της Παλαιόπολης είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μια μεγάλη και πολύχρωμη παραλία, με πολλές επιλογές για διασκέδαση και χαλάρωση. Είναι επίσης μια παραλία με ιστορία και μυθολογία, που σας μεταφέρει στην εποχή των θεών και των ηρώων.

παραλία Λιμνιώνας
Ειδυλλιακή άποψη της παραλίας Λιμνιώνας με τα γραφικά σπιτάκια ψαρόβαρκες των ψαράδων.

Η παραλία Λιμνιώνας βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος. Είναι μικρή και αποτελείται από αμμουδιά με λίγα βότσαλα. Τα νερά της είναι καθαρά και ήρεμα, ιδανικά για χαλάρωση και κολύμπι. Η παραλία δεν έχει οργάνωση, αλλά υπάρχει μια καντίνα που προσφέρει όλα τα απαραίτητα. Η πρόσβαση γίνεται από τον Μυλοπόταμο, ή με σκάφος από το Καψάλι.
Στην παραλία Λιμνιώνας θα δείτε τα παραδοσιακά σπιτάκια των ψαράδων, που τα χρησιμοποιούσαν για για τις βάρκες και για κατάλυμα. Από την παραλία ξεκινάει και ένα μονοπάτι που οδηγεί στα λουτρά της Αφροδίτης, όπου σύμφωνα με το μύθο, η θεά έκανε το μπάνιο της.
Η παραλία Λιμνιώνας είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μια ήσυχη και φυσική παραλία, με ιστορία και μυθολογία. Είναι επίσης κοντά σε άλλες όμορφες παραλίες, όπως την παρθένα παραλία Καλάμι, το Μελιδόνι και την Λυκοδήμου.

Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες οργανωμένες παραλίες των Κυθήρων, που σας περιμένουν να τις επισκεφτείτε και να τις ευχαριστηθείτε με απολαυστικά μακροβούτια. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες παραλίες, πιο ήσυχες και απομονωμένες, που μπορείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του θαλάσσιου ταξί. Όποια και αν είναι η προτίμησή σας, σίγουρα θα βρείτε την παραλία που σας ταιριάζει στα Κύθηρα, το νησί που έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη.

Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα από τα πιο μαγευτικά νησιά της Ελλάδας. Δείτε ενημερωμένα δρομολόγια και κλείστε έγαιρα το εισιτήριό σας για τα Κύθηρα, αφεθείτε στην απόλυτη χαλάρωση, την απέραντη γαλήνη και την ανεπανάληπτη ομορφιά.
Τα Κύθηρα σας περιμένουν να σας μαγέψουν!

Compare listings

Compare