Νυχτερινή ζωή στα Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι είναι γνωστά για τη γραφική ομορφιά, την ήρεμη ατμόσφαιρα και τις ιστορικές τοποθεσίες. Ωστόσο, μπορεί να μην έχει την έντονη νυχτερινή ζωή σε σύγκριση με μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς. Εξάλλου αυτό είναι και το θετικό στοιχείο για όσους επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές τα Κύθηρα, γιατί πολύ απλά θέλουν να ξεφύγουν από το συνωστισμό και την υπερβολική ένταση. Παρόλα αυτά το νησί έχει να προτείνει αρκετούς ενδιαφέροντες τρόπους νυχτερινής διασκέδασης που σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τα πιο δύσκολα γούστα.

Το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής ζωής στα Κύθηρα επικεντρώνεται στις τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια ανάμεσα σε υπέροχα φυσικά και οικιστικά περιβάλλοντα απολαμβάνοντας το γεύμα σας δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές, σε καφετέριες και μπαρ, τα οποία προσφέρουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα με υπέροχη θέα όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας με την παρέα σας σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους.

Υπάρχουν μερικά μπαρ που προσφέρουν ζωντανή μουσική. Υπάρχουν επίσης μερικά κλαμπ που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το πρωί για όσους θέλουν ποιο έντονη διασκέδαση.

Κάθε καλοκαίρι οργανώνονται τα περίφημα λαϊκά πανηγύρια ή αλλιώς χοροί με παραδοσιακή μουσική χορό, φαγητό και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού. Ακόμη για τους λάτρεις των party οργανώνονται σε αρκετές παραλίες του νησιού υπέροχες βραδιές με γνωστούς DJ που προσελκύουν την νεολαία του νησιού για έντονο ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.
Το φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων εστιάζει το πρόγραμμα του σε όλη την γκάμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων από εικαστικά, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, κι άλλα σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Επίσης για τους λάτρεις του καλού σινεμά, ο πολυχώρος τέχνης Ζείδωρος στο Καψάλι προσφέρει εξαιρετικές επιλογές με μεταμεσονύχτιες προβολές από τις καλύτερες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά. Δείτε το φετινό πρόγραμμα του σινεμά Ζείδωρος.

Συνολικά, η νυχτερινή ζωή στα Κύθηρα είναι ιδανική για όσους αναζητούν ήρεμες και χαλαρές διακοπές με ποιοτική διασκέδαση.

Compare listings

Compare