Ανακάλυψε τα Κύθηρα

Kastro-xoras kythera

Κύθηρα ή αλλιώς Τσιρίγο, το όμορφο νησί ανάμεσα σε τρία πέλαγα, το Ιόνιο, το Μυρτώο και το Κρητικό σας περιμένει αυτό το καλοκαίρι για ηλιόλουστες διακοπές, ιδανικές για οικογένειες, παρέες, αλλά και για όσους προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους. Τα Κύθηρα βρίσκονται μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, διατηρώντας έτσι μια μοναδική σπάνια ομορφιά σε χλωρίδα και πανίδα που θυμίζει στον επισκέπτη του νησιού αυτές τις δύο σημαντικές ελλαδικές τοποθεσίες. Ανακαλύψτε τα όμορφα παραδοσιακά χωριά και οικισμούς, απολαύστε τις υπέροχες παραλίες με τα γαλανά καθαρά νερά, δοκιμάστε την νόστιμη τοπική κουζίνα και τα ντόπια προϊόντα, διασκεδάστε στα τοπικά πανηγύρια με παραδοσιακή μουσική.

Ιστορία, το όνομα Κύθηρα, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Η ιστορία των Κυθήρων χάνεται πίσω στα βάθη του χρόνου, την περίοδο εκείνη όπου σημαντικές αλλαγές έφτασαν στης μέρες μας σαν επιβλητικοί μύθοι, όπως της πάλης για την εξουσία μεταξύ του Κρόνου με τον γιο του Δία, όπου τα γεννητικά όργανα του πρώτου έπεσαν στις θάλασσες των Κυθήρων και από τον αφρό που σχηματίσθηκε γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη.
Ο όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει, η Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός, κάνοντας έτσι την πρώτη ιστορική αναφορά για την καταγωγή του ονόματος του νησιού.
Αλλά και άλλα σπουδαία πρόσφατα γεγονότα συνδέθηκαν με τα Κύθηρα, όπως η εύρεση και η ανέλκυση του περίφημου μηχανισμού των Αντικυθήρων, καθώς και εξαιρετικά αγάλματα και έργα τέχνης από το ναυάγιο του πλοίου Μέντωρ έξω από το Διακόφτι.

Κύθηρα

Παραδοσιακοί χοροί

Η διοργάνωση των λεγόμενων Χορών, δηλαδή τα τοπικά παραδοσιακά μουσικά πανηγύρια Κυθήρων όπως σε όλη την Ελλάδα, είναι παράδοση δεκαετιών και αποτελεί πολιτιστικό στοιχείο του νησιού. Στις μέρες μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, τέτοιες εκδηλώσεις γίνονται σε πολλά χωριά οργανωμένες από τοπικούς συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τον ετήσιο χορό στο Καραβά, τη γιορτή κρασιού στα Μητάτα, την έκθεση τοπικών προϊόντων στα Φράτσια, τον χορό στον Αβλέμονα, και στον Ποταμό. Οι χοροί αποτελούν μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες να γνωρίσουν την παράδοση των Κυθήρων, αλλά και να διασκεδάσουν. Παράλληλα κατά την καλοκαιρινή περίοδο οργανώνονται πολλές μουσικές συναυλίες με καλλιτέχνες από τα Κύθηρα και όλη την Ελλάδα.

Compare listings

Compare