Οι Παραλίες των Κυθήρων

Παραλία Καλαδί Κύθηρα

Καλοκαιρινές διακοπές στα Κύθηρα σημαίνει ανέμελη ζωή, ατελείωτες βόλτες στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του νησιού, χαλάρωση και απόλαυση στις υπέροχες παραλίες των Κυθήρων με τα γαλανά νερά, και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι το νησί προσφέρει απεριόριστες επιλογές στον επισκέπτη του με πολλές και διαφορετικές κατηγορίες από παραλίες.

Στο νησί θα βρείτε παρθένες παραλίες όπως το Καλάμι μόλις 5,5 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος όπου η πρόσβαση απαιτεί κατάβαση από γκρεμό, την παραλία Κυριακουλού στα νότια όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με σκάφος από την θάλασσα.
Στα Κύθηρα υπάρχουν αρκετές κοσμοπολίτικες παραλίες με καλή οργάνωση, όπως το Καψάλη στο νοτιότερο άκρο του νησιού, στο Διακόφτι που είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, και της Αγίας Πελαγίας στα βόρεια.
Στο νησί θα βρείτε γραφικές παραλίες με καλή οργάνωση, όπως το Καλαδί με τους διπλούς κόλπους σε σχήμα ωμέγα, ο πανέμορφος Χαλκός, και η μικρή αλλά γραφική παραλία Μελιδόνι με θέα την βραχονησίδα Χύτρα.
Για όσους προτιμούν τις μεγάλες παραλίες ιδανικές για οικογένειες και μεγάλες παρέες θα βρουν αυτό που ψάχνουν στην Παλαιόπολη που είναι η μεγαλύτερη παραλία στα Κύθηρα, στην Φυρή άμμο στον Κάλαμο, στην Κομπονάδα με τις μεγάλες λευκές κροκάλες, και στην Λαγκάδα με θέα τα βουνά της Πελοποννήσου.
Ακόμη και για όσους προτιμούν το γυμνισμό θα απολαύσουν το φυσικό περιβάλλον στην υπέροχη παραλία Λίμνη στα κέντρο ανατολικά του νησιού.

Φυσικά ο κατάλογος με τις παραλίες δεν περιορίζεται μόνο στις παραπάνω, υπάρχουν και πολλές άλλες, με την καθεμιά να έχει τη δική της προσωπικότητα, που απευθύνονται σε όλα τα γούστα, ικανές να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς. Δείτε πλήρη κατάλογο με όλες τις παραλίες των Κυθήρων με φωτογραφίες, χρήσιμες πληροφορίες, αποστάσεις, χάρτες πλοήγησης για κάθε παραλία ξεχωριστά, και ίσως να ανακαλύψτε την παραλία των ονείρων σας!

Compare listings

Compare