Άνοιξη στα Κύθηρα

φύση στα κυθηρα

Η άνοιξη στα Κύθηρα, το νησί που ο μύθος λέει ότι γέννησε την Ουρανία Αφροδίτη, είναι μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γαλήνης, μια αληθινή εμπειρία για τον επισκέπτη του νησιού.

Λουλούδια ανθίζουν παντού, ανεμώνες, κυκλάμινα, ορχιδέες και άπειρα άλλα λουλούδια σκορπούν ζωηρά χρώματα και αρώματα στους λόφους και τα λιβάδια των Κυθήρων. Εκτός από τα ανεμώνες, κυκλάμινα και ορχιδέες, την άνοιξη στα Κύθηρα θα συναντήσετε Παιώνιες τα πανέμορφα λουλούδια σε διάφορα χρώματα, που ανθίζουν στους λόφους και τα λιβάδια. Κρίνα λευκά και μοσχοβολιστά, κοσμούν τους κήπους και τις αυλές των σπιτιών. Μανουσάκια λευκά και σε διάφορες αποχρώσεις του μωβ, προσθέτουν μια μυρωδάτη πινελιά στο τοπίο.
Ο καιρός είναι ιδανικός, η μέση θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά την άνοιξη και κυμαίνεται από 15°C έως 25°C, προσφέροντας ηλιόλουστες μέρες, ιδανικές για πεζοπορία, εξερεύνηση και χαλάρωση στις πανέμορφες παραλίες. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και σύντομες, επικρατεί ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες.

Γαστρονομικές απολαύσεις: Δοκιμάστε ντόπιες σπεσιαλιτέ, φρέσκο ψάρι και κρασί. Σπανακόπιτα με ντόπιο σπανάκι και μυζήθρα. Μέλι Κυθήρων που φημίζεται για την εξαιρετική του ποιότητα και γεύση. Γλυκά του κουταλιού, φτιαγμένα από ντόπια φρούτα, όπως πορτοκάλι, λεμόνι και κυδώνι, περγαμόντο.

Πολλά αξιοθέατα: Εξερευνήστε τα γραφικά χωριά, τα ενετικά κάστρα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μοναστήρια.
Χώρα, η πρωτεύουσα του νησιού με γραφικά σοκάκια, νεοκλασικά σπίτια και το Ενετικό Κάστρο.
Μυλοπόταμος το πανέμορφο χωριό με παραδοσιακά σπίτια, νερόμυλους και καταρράκτες.
Αβλέμονας, το γραφικό ψαροχώρι με μικρό λιμανάκι με ψαροταβέρνες και καφενεία.

Ενετικά κάστρα:
Κάστρο της Χώρας, με πανοραμική θέα στο νησί και σε τρία πέλαγα.
Ενετικό κάστρο κάτω χώρας Μυλοποτάμου με το ιερό ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στα Κύθηρα.

Μοναστήρια:
Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, το ιστορικό μοναστήρι με πανοραμική θέα στο νησί.
Μονή Αγίας Ελέσας, μοναστήρι χτισμένο στα νότια των Κυθήρων με πανοραμική θέα στο κρητικό πέλαγος.
Μονή Αγίας Μόνης, κτισμένη στην κορυφή βουνού ανατολικά του Κυθήρων επάνω από το λιμάνι του Διακοφτού με θέα στο Αιγαίο πέλαγος.

Άνοιξη στα Κύθηρα
Ο Άγιος Δημήτριος στο Πούρκο ανάμεσα σε ανθισμένα αγριολούλουδα την εποχή της άνοιξης.

Χαλαρώστε και απολαύστε την ησυχία και την γαλήνη του νησιού, περπατήστε στα μονοπάτια, κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά και απολαύστε την μαγευτική θέα.
Κατά την παραμονή σας τα Κύθηρα την περίοδο του Πάσχα μην χάσετε την Ανάσταση, ζήστε μια μοναδική εμπειρία με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στα γραφικά ξωκλήσια και τους ναούς του νησιού.
Τον Μυλοπόταμο: ένα πανέμορφο χωριό με παραδοσιακά σπίτια, νερόμυλους και καταρράκτες.
Το Φράγκικο Κάστρο, ένα μικρό εντυπωσιακό κάστρο στον Αβλέμονα με πανοραμική θέα στο νησί.
Την παραλία Χαλκού, μια απομονωμένη παραλία με κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο.

Τα Κύθηρα είναι ο Ιδανικός προορισμός για ζευγάρια, οικογένειες, πεζοπόρους, λάτρεις της φύσης και της ησυχίας.

Πώς να πάτε στα Κύθηρα: Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, αεροπορικώς με τακτικά δρομολόγια από την Αθήνα, και οδικώς με το αυτοκίνητό σας ή το ΚΤΕΛ Λακωνίας, δείτε όλα τα ενημερωμένα δρομολόγια για τα Κύθηρα, και και κλείστε άμεσα τα εισιτήρια σας, ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο και την περίοδο του Πάσχα όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Ευχές για μια αξέχαστη άνοιξη στα Κύθηρα!

Compare listings

Compare