Οι κρυφές παραλίες των Κυθήρων

Παραλία Καλάμι Παραλίες Κυθήρων

Τα Κύθηρα είναι ένα υπέροχο ελληνικό νησί ανάμεσα στο Ιόνιο Πέλαγος, το Μυρτώο και το Κρητικό, είναι γνωστό για τα γραφικά παραδοσιακά του χωριά, την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες παραλίες. Ενώ μερικές από τις παραλίες των Κυθήρων είναι δημοφιλείς και γεμάτες τουρίστες, υπάρχουν και πολλές κρυφές παραλίες που είναι ιδανικές για όσους αναζητούν ηρεμία και απομόνωση.
Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες κρυφές παραλίες ή αν προτιμάτε παρθένες παραλίες στα Κύθηρα.

Καλάμι

Παραλία Καλάμι Κύθηρα
Η παρθένα παραλία καλάμι με τα γαλαζοπράσινα νερά σχηματίζει περιβάλλον πισίνας.

Η παρθένα παραλία Καλάμι είναι μια μικρή πανέμορφη και απομονωμένη παραλία που βρίσκεται στο κέντρο-δυτικό τμήμα των Κυθήρων. Απέχει περίπου 6 χιλιόμετρα από το παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος, και η πρόσβαση γίνεται με κατεύθυνση το Μοναστήρι Παναγία Ορφανή, όπου εκεί σταματάει ο δρόμος και παρκάρουμε το αυτοκίνητο. Κατόπιν ακολουθούμε το μονοπάτι. Στην συνέχεια η πρόσβαση σε αυτή την μικρή παραλία απαιτεί κατάβαση από απότομο στενό μονοπάτι, το οποίο δεν ενδείκνυται για όσους έχουν υψοφοβία. Η παραλία είναι μικρή, με βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Περιβάλλεται από ψηλά απόκρημνα βράχια, και η περιοχή έχει πλούσια βλάστηση από κέδρους, δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
Πληροφορίες:
Χαρακτηριστικά: Βότσαλο, κρυστάλλινα νερά, ψηλά βράχια, πλούσια βλάστηση.
Πρόσβαση: Μονοπάτι.
Εγκαταστάσεις: Δεν υπάρχουν.


Βρουλέα

Παραλία Βρουλέα
Η μικρή παραλία Βρουλέα είναι μία από τις απομονωμένες παραλίες των Κυθήρων.

Η πολύ μικρή παραλία Βρουλέα είναι μια απομονωμένη και γραφική παραλία που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα των Κυθήρων. Απέχει 5 χιλιόμετρα περίπου από το γραφικό χωριό Κάλαμος, και η πρόσβαση γίνεται μέσω αγροτικού χωματόδρομου. Η παραλία είναι μικρή, με ψιλό βότσαλο και γαλάζια κρυστάλινα νερά. Περιβάλλεται από χαμηλά βράχια και τοπική βλάστηση, που συνθέτουν ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.
Πληροφορίες:
Χαρακτηριστικά: Ψιλό βότσαλο, χοντρή άμμος, καθαρά νερά, βράχια, τοπική βλάστηση.
Πρόσβαση: Χωματόδρομος.
Εγκαταστάσεις: Δεν υπάρχουν.


Κυριακουλού

Παραλία Κυριακουλού Κύθηρα
Η μυστική παραλία Κυρακουλού με πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα.

Η καλά κρυμμένη παραλία Κυριακουλού είναι μια εντελώς απομονωμένη και γραφική παραλία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από το χωριό του Καλάμου και η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται μόνο μέσω θαλάσσης με σκάφος. Η παραλία είναι πολύ μικρή, με ψιλό βότσαλο και γαλανά καθαρά νερά. Περιβάλλεται από κάθετα απόκρημνα βράχια και πλούσια βλάστηση, που την καθιστούν σχεδόν αόρατη από θαλάσσης, δημιουργώντας έτσι ένα πανέμορφο μυστικό καταφύγιο.
Πληροφορίες:
Χαρακτηριστικά: Ψιλό βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά, βράχια, πλούσια βλάστηση.
Πρόσβαση: Σκάφος.
Εγκαταστάσεις: Δεν υπάρχουν.


Φελωτή

Παραλία Φελωτή στα Κύθηρα
Η είσοδος του μικρού ναού της Αγίας Πελαγίας που βρίσκεται σε υπόγειο σπήλαιο.

Η απόμερη παραλία Φελωτή είναι ένας μικρός κολπίσκος με λευκά βότσαλα αι αμμουδιά με κρυστάλλινα νερά. Βρίσκεται στο νότιο δυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 8 χιλιόμετρα από τη Χώρα πρωτεύουσα των Κυθήρων. Η πρόσβαση γίνεται μέσω πολύ στενού χωματόδρομου, που κυριολεκτικά το πλάτος του χωράει μόνο ένα αυτοκίνητο. Στο άκρο της παραλίας υπάρχει ένας πολύ μικρός Ναός της Αγίας Πελαγίας που βρίσκεται σε υπόγεια σπηλιά.
Πληροφορίες:
Χαρακτηριστικά: Λευκά βότσαλα, καθαρά νερά, βράχια, τοπική βλάστηση.
Πρόσβαση: Χωματόδρομος.
Εγκαταστάσεις: Δεν υπάρχουν




Αυτές είναι μόνο μερικές από τις κρυφές παραλίες που μπορείτε να βρείτε στα Κύθηρα. Εάν ψάχνετε για μια αξέχαστη εμπειρία, για ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης, φροντίστε να εξερευνήσετε μερικές από αυτές τις απομονωμένες παραλίες.
Για να φτάσετε σε αυτές τις κρυφές παραλίες, θα χρειαστείτε αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα, ή σκάφος. Μερικοί από τους δρόμους είναι χωματόδρομοι, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε το κατάλληλο όχημα.

Χρήσιμες συμβουλές:
Χάρτης: Φροντίστε να έχετε μαζί σας έναν χάρτη του νησιού, καθώς η σήμανση στους χωματόδρομους δεν είναι πάντα καλή.
GPS: Το GPS στο κινητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσανατολιστείτε, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει τους χάρτες εκτός σύνδεσης, καθώς η κάλυψη μπορεί να είναι περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές.
Κατάλληλα παπούτσια: Φοράτε άνετα παπούτσια, καθώς θα χρειαστεί να περπατήσετε σε χωματόδρομους και βράχια για να φτάσετε σε μερικές από τις παραλίες.
Νερό και σνακ: Φροντίστε να έχετε μαζί σας νερό και σνακ, καθώς δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις σε πολλές από τις κρυφές παραλίες.
Προστασία από τον ήλιο: Φροντίστε να έχετε μαζί σας καπέλο, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου.

Επιπλέον πληροφορίες:
Ορισμένες από τις κρυφές παραλίες στα Κύθηρα είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος. Μπορείτε να νοικιάσετε σκάφος από τα λιμάνια του νησιού, ή να συμμετάσχετε σε οργανωμένη εκδρομή με σκάφος.
Σε μερικές από τις κρυφές παραλίες δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τη δική σας ομπρέλα, ή μπορείτε να αγοράσετε μια από τα καταστήματα του νησιού.
Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε στις απομονωμένες παραλίες, καθώς δεν υπάρχουν κοντά ναυαγοσώστες, και οι πρώτες βοήθειες που πιθανόν να χρειαστείτε, να απέχουν πολύ μακριά.

Compare listings

Compare