Κύθηρα το νησί των ερωτευμένων

Άγιος Δημήτριος Κύθηρα

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί που συνδέεται με τον έρωτα και τη μυθολογία, καθώς είναι το νησί της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα. Στο νησί αυτό, σύμφωνα με τον μύθο, έφυγε ο Πάρης με την ωραία Ελένη, τη σύζυγο του βασιλιά της Σπάρτης Μενελάου, προκαλώντας τον Τρωικό Πόλεμο.

Ο μύθος του Πάρη και της Ελένης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και δραματικούς μύθους της αρχαίας Ελλάδας που τελικά σχετίζετε με τα Κύθηρα. Σύμφωνα με τον μύθο, ο Πάρης ήταν ο γιος του βασιλιά της Τροίας Πριάμου και της βασίλισσας Εκάβης. Όταν γεννήθηκε, η μητέρα του είδε ένα όνειρο που την προειδοποιούσε ότι ο γιος της θα καταστρέψει την πόλη της. Για αυτό το λόγο, ο Πάρης εγκαταλείφθηκε στο βουνό Ίδη, όπου τον μεγάλωσαν οι νύμφες.

Όταν έγινε νέος, ο Πάρης επέστρεψε στην Τροία και αναγνωρίστηκε από την οικογένειά του. Σύντομα, έγινε γνωστός για την ομορφιά και την ευγένειά του. Κάποια μέρα, ο Πάρης κλήθηκε να διαλέξει την πιο όμορφη θεά ανάμεσα στην Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη, που διεκδίκησαν το χρυσό μήλο της Έριδος, της θεάς της διχόνοιας. Οι τρεις θεές του υποσχέθηκαν διάφορα δώρα για να τον πείσουν να τις επιλέξει. Η Ήρα του υποσχέθηκε βασιλεία και δύναμη, η Αθηνά του υποσχέθηκε σοφία και δόξα, και η Αφροδίτη του υποσχέθηκε την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου. Ο Πάρης, γοητευμένος από την Αφροδίτη, της έδωσε το μήλο, κερδίζοντας την εχθρότητα των άλλων δύο θεών.
Ρομαντικά Κύθηρα
Το γραφικό παραδοσιακό σπίτι σε ένα από τα χωριά των Κυθήρων, αποτελεί το ιδανικό ρομαντικό καταφύγιο για ερωτευμένους.
Η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου ήταν η Ελένη, η κόρη του Δία και της Λήδας, που είχε παντρευτεί τον βασιλιά της Σπάρτης Μενέλαο. Η Αφροδίτη, για να τηρήσει την υπόσχεσή της, έκανε την Ελένη να ερωτευτεί τον Πάρη, και τον βοήθησε να την απαγάγει και να την πάει στην Τροία. Αυτό προκάλεσε την οργή του Μενέλαου και των άλλων Ελλήνων βασιλιάδων, που ξεκίνησαν έναν πόλεμο εναντίον της Τροίας για να πάρουν πίσω την Ελένη. Ο πόλεμος διήρκεσε δέκα χρόνια και είχε πολλές μάχες, ηρωικές πράξεις και τραγικά γεγονότα. Τελικά, οι Έλληνες κατάφεραν να καταστρέψουν την Τροία με το δόλωμα του Τρωικού Αλόγου, και να πάρουν πίσω την Ελένη.

Τα Κύθηρα ήταν το νησί που ο Πάρης και η Ελένη πέρασαν την πρώτη τους νύχτα μαζί, και όπου έζησαν τον έρωτά τους για λίγο, πριν φτάσουν στην Τροία. Εδώ στα Κύθηρα λούστηκαν στα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες των Κυθήρων, απόλαυσαν φρέσκα φρούτα, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι Κυθήρων, ανάμεσα σε ένα υπέροχο φυσικό τοπίο που μαγεύει τους επισκέπτες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα πολλά ερωτευμένα ζευγάρια επιλέγουν τα Κύθηρα για να απολαύσουν ένα ιδανικό μήνα του μέλιτος.

Compare listings

Compare