Κύθηρα μια υπέροχη απόδραση

Παραλία Αγιος Νικόλαος κυθηρα

Ψάχνετε για μια υπέροχη απόδραση από την έντονη ζωή σας στην πόλη; Γιατί να μην πάτε στα Κύθηρα, ένα πανέμορφο νησί της Ελλάδας όπου θα «μεταφερθείτε» σε μια άλλη εποχή του χρόνου. Το όνομα Κύθηρα μεταφράζεται στα αγγλικά Kythira. Αυτό το νησί είναι επίσης γνωστό ως Τσιρίγο, το οποίο όπως ο μύθος αναφέρει είναι το νησί της θεάς Ουρανίας Αφροδίτης και του Αγνού Έρωτα. Βρίσκεται στη Νότια Ελλάδα ανάμεσα στα νησιά της Κρήτης και της Πελοποννήσου. Θα βρείτε αυτό το νησί πολύ διαφορετικό από αυτό που έχετε δει στα υπόλοιπα νησιά, γιατί έχει βουνά, πράσινους, λόφους, πλούσια χλωρίδα, και λαγκάδες με τρεχούμενα νερά με λίμνες και μικρούς καταρράκτες, μαγευτικές παραλίες και γαλάζιες θάλασσες. Όταν όμως επισκεφθείτε και εξερευνήσετε το νησί, θα σας συνεπάρει η ομορφιά και η ιστορία του.
Η χερσαία έκταση των Κυθήρων είναι μόλις 277 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η ακτογραμμή τους είναι περίπου 118 χιλιόμετρα. Το ψηλότερο βουνό ο Μερμιγγάρης, βρίσκεται περίπου 506 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αυτό το νησί δεν είναι πραγματικά τόσο δημοφιλές στους ταξιδιώτες του κόσμου. Όταν όμως έρχεται ο Σεπτέμβριος, οι διαδρομές των Κυθήρων διασχίζονται έντονα από περιπετειώδεις ταξιδιώτες που αναζητούν τα ιδιαίτερα μονοπάτια πεζοπορίας.
Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε σε αυτό το υπέροχο νησί με τα ενετικά κάστρα, τα ιστορικά μνημεία και τα μουσεία του. Μην φοβάστε ότι το μόνο που θα δείτε εδώ είναι παλιά και αρχαϊκά πράγματα. Υπάρχουν επίσης σύγχρονα ξενοδοχεία στα Κύθηρα που είναι έτοιμα να σας προσφέρουν άνεση, όταν έχετε ήδη εξερευνήσει τα χωριά και τα ιστορικά αξιοθέατα του νησιού. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά σύγχρονα ξενοδοχεία που είναι έτοιμα να παρέχουν τις υπηρεσίες που θέλετε. Η πολυτέλεια και οι ανέσεις που είναι σε θέση να προσφέρουν θα εξαρτηθούν πραγματικά από το τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Αλλά να είστε βέβαιοι ότι θα σας προσφέρουν τη μέγιστη άνεση και χαλάρωση ενώ απολαμβάνετε όλα τα μοναδικά και συναρπαστικά πράγματα που επιφυλάσσει. Δεν θα βρείτε καμία δυσκολία να βρείτε ένα κατάλυμα που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Η πρωτεύουσα Χώρα, με τα μεγάλα αρχοντικά σπίτια δημιουργεί ένα μεγαλειώδες σκηνικό. Το μεγάλο ενετικό κάστρο δεσπόζει περήφανα προσφέροντας στον επισκέπτη μια υπέροχη θέα στο Καψάλι, το γραφικό χωριό με την πανέμορφη παραλία που βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού. Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να πάτε για να εμπλουτίσετε τη διαμονή σας στο νησί. Η κρυμμένη μεσαιωνική πρώτη πρωτεύουσα της Παλαιόχωρας, ο Μυστράς των Κυθήρων, που αξίζει να επισκεφτείτε. Θα πρέπει επίσης να απολαύσετε τον γοητευτικό χαρακτήρα του χωριού Μυλοπόταμος, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε λαχταριστά γλυκά, απολαμβάνοντας την παρθένα θέα στην λαγκαδιά με τις λευκές πάπιες να κολυμπούν δίπλα σας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας στη φύση θα περάσουν υπέροχα γιατί το νησί έχει απόκρημνες χαράδρες όπου μπορείτε να ανακαλύψετε κριμένες διαδρομές που οδηγούν σε μαγευτικά τοπία.

Compare listings

Compare