Βόλτα με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα

Παραλίες Κυθήρων Καλαδί

Μια βόλτα με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα είναι μια υπέροχη εμπειρία που θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε την ακτογραμμή και τις γραφικές παραλίες του νησιού από μια διαφορετική οπτική γωνία. Μια τέτοια δραστηριότητα είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες, για οικογένειες, για παρέας φίλων ή ακόμα για άτομα που ταξιδεύουν μόνοι τους. Εδώ είναι μερικές ιδέες για μια τέτοια εκδρομή.

Η πρώτη σας κίνηση είναι να πληροφορηθείτε για τις διαθέσιμες θαλάσσιες εκδρομές στα Κύθηρα ώστε να έχετε πλήρη εικόνα για το τι υπάρχει στο νησί. Υπάρχουν προγραμματισμένες ημερήσιες ομαδικές εκδρομές με συγκεκριμένα δρομολόγια που υπόσχονται ξεγνοιασιά και αξέχαστες στιγμές. Επίσης θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα μικρό σκάφος ή ακόμα και ένα γιοτ, ανάλογα με τη διάθεσή σας και το μέγεθος της παρέας σας. Ακόμη και για αυτούς οι οποίοι θα έρθουν στο νησί με το δικό τους σκάφος, οι παρακάτω ιδέες μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Η περιήγηση και εξερεύνηση στις όμορφες παραλίες των Κυθήρων εξαρτάται ανάλογα με το χρόνο που διαθέτετε, καθώς μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές παραλίες ή να επικεντρωθείτε σε λίγες αγαπημένες.
Αφού φτάσετε σε κάποια παραλία, απολαύστε το κολύμπι στα καταγάλανα νερά του Ιονίου Πελάγους. Μπορείτε επίσης να ασκήσετε θαλάσσια σπορ όπως κανό, SUP ή καταδύσεις.
Αν η εκδρομή σας διαρκεί όλη τη μέρα, σκεφτείτε να φέρετε μαζί σας ένα πικ νικ, ή να επισκεφτείτε ένα τοπικό εστιατόριο στην παραλία για να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με θέα το ηλιοβασίλεμα. Καθώς πλέετε γύρω από το νησί, απολαύστε το φυσικό περιβάλλον της ακτογραμμής, τα γραφικά ξωκλήσια που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στις βραχώδεις ακτές του νησιού, και τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία που συναντάτε κατά μήκος της διαδρομής.
Αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης των Κυθήρων με σκάφος και να δημιουργήσετε αξέχαστες αναμνήσεις. Να θυμάστε πάντα να τηρείτε τους κανονισμούς ασφαλείας και να ελέγχετε τις καιρικές συνθήκες πριν ξεκινήσετε την εκδρομή σας.

Μια βόλτα με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείτε το νησί και να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τη θέα. Μερικά από τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε σε μια βόλτα με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα περιλαμβάνουν:
Την μοναδικής ομορφιάς πυραμοειδής βραχονησίδα Χύτρα που στο εσωτερικό της υπάρχει μεγαλοπρεπές σπήλαιο που στα νερά του σχηματίζονται χρωματισμοί σε αποχρώσεις του μπλε ελεκτρίκ δημιουργώντας μία μεταφυσική ατμόσφαιρα.
Το μεγάλο ενετικό Κάστρο της Χώρας στα νότια του νησιού, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Ενετούς, και βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου λόφου με θέα στη Χώρα, και να δεσπόζει σε τρία πέλαγα.
Η παραλία Καλάμι στα κέντρο δυτικά του νησιού, είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία που η πρόσβαση από την στεριά είναι πολύ δύσκολη, Θεωρείται παρθένα παραλία και ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο φυσικό της κάλος.
Η Κυριακουλού είναι μια πολύ μικρή βραχώδης παραλία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται μόνο από τη θάλασσα.
Ο μεγάλος φάρος στο Μουδάρι που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα των Κυθήρων, και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους πέτρινος φάρους της Ελλάδος.
Το εντυπωσιακό ναυάγιο ενός πλοίου που βυθίστηκε την προηγούμενη δεκαετία έξω από ρηχά νερά στο Διακοφτί, και από τότε παραμένει μισοβυθισμένο, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό τουριστικό αξιοθέατο.
Τα λουτρά της Αφροδίτης η αλλιώς η πράσινη λίμνη, είναι μια μικρή φυσική πισίνα λίγα μέτρα μόλις από τη θάλασσα ιδανική για απολαυστικές βουτιές.

Μερικές συμβουλές για να κάνετε την βόλτα σας με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα. όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι εκδρομές με σκάφος μπορεί να γεμίσουν γρήγορα. Επιλέξτε την κατάλληλη εκδρομή γιατί υπάρχουν διαθέσιμες πολλές διαφορετικές εκδρομές με σκάφος, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας και στο χρονοδιάγραμμα σας.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας αντηλιακό, καπέλο και νερό, ο ήλιος μπορεί να είναι πολύ δυνατός στη θάλασσα, γι’ αυτό φροντίστε να προστατεύεστε από τον ήλιο, πάρτε μαζί σας μαγιό και πετσέτα αν θέλετε να κολυμπήσετε.
Χαλαρώστε και απολαύστε τη βόλτα με σκάφος γύρω από τα Κύθηρα, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για αναψυχή και να απολαύσετε τη θέα.

Λιμεναρχείο Αγίας Πελαγίας: 27360 33280. Λιμεναρχείο Διακόφτι: 27360 34222
Πρόβλεψη καιρού στα Κύθηρα

Compare listings

Compare