Βράδυ στα Κύθηρα

Nyxta Mylopotamos Kythira

Μια βραδινή έξοδος στα Κύθηρα μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το τι αναζητάτε. Ανεξαρτήτως αν προτιμάτε ένα ήρεμο δείπνο με θέα τη θάλασσα, ένα ποτό σε ένα ατμοσφαιρικό μπαρ ή ακόμη και ένα βραδινό πάρτι, τα Κύθηρα έχουν πολλές επιλογές να προσφέρουν. Δεν είναι μόνο πανέμορφα τοπία και γραφικά χωριά, αλλά έχουν και μια ζωντανή νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα!

Βραδινή έξοδος στα Κύθηρα

Το χαρακτηριστικό της βραδινή ζωής του νησιού δεν είναι η έντονη νυχτερινή ζωή των κυκλαδίτικων νησιών, αν κάποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο κάλλιστα μπορεί να πάει σε ένα από τα πολύ όμορφα αυτά νησιά. Τα Κύθηρα προσφέρουν έναν αυθεντικό τρόπο ζωής έξω από συνωστισμούς και εμπορικότητα.

Ρομαντικό δείπνο σε εστιατόριο με θέα: Επιλέξτε για την έξοδο στα Κύθηρα ένα από τα πολλά γραφικά εστιατόρια του νησιού που προσφέρουν εκλεπτυσμένη κουζίνα και υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα ή στο γαλάζιο του Ιονίου. Ή ακόμα αν προτιμάτε υπάρχουν ταβέρνες και εστιατόρια στην ενδοχώρα, με υπέροχη ατμόσφαιρα στις πλατείες κάποιου παραδοσιακού χωριού, που υπόσχονται ονειρεμένες στιγμές.

Ποτό σε μπαρ ή καφετέριες στην παραλία: Απολαύστε ένα δροσερό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί σε ένα από τα παραθαλάσσια μπαρ ή καφετέριες του νησιού, απολαμβάνοντας τον ήχο των κυμάτων και την ατμόσφαιρα της νυχτερινής θάλασσας. Στο Καψάλη και στην Αγία Πελαγία υπάρχουν πολλά τέτοια music bar μπροστά από το κύμα της θάλασσας με υπέροχη ατμόσφαιρα. Επίσης μια ωραία ιδέα για βραδινή έξοδο είναι τα μπαράκια στον Ποταμό στην κεντρική πλατεία του χωριού, που δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που σφύζει από ζωή.

Κλασική ελληνική βραδινή βόλτα: Κάντε μια βραδινή βόλτα στην παραλιακή προκυμαία κάποιου παραθαλάσσιου χωριού, απολαύστε το φεγγάρι πάνω από τα κύματα, και επισκεφτείτε τα τοπικά καταστήματα και μπουτίκ για να ανακαλύψετε τα τοπικά προϊόντα και την τοπική τέχνη. Επίσης ενδείκνυται μια βόλτα στα χωριά του νησιού, ειδικότερα όταν δεν έχει φεγγάρι και τα άστρα λαμπυρίζουν έντονα στο νυχτερινό ουρανό. Τα Κύθηρα είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τον καθαρό νυχτερινό ουρανό τους.

Χορός στον Μυλοπόταμο
Το γλέντι καλά κρατεί κάτω από το αιωνόβια πλατάνια της πλατείας, ο χορός στο Μυλοπόταμο θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους των Κυθήρων.

Θεματικά βραδινά γεγονότα: Ψάξτε για θεματικά βραδινά γεγονότα όπως ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί, θέατρο, εικαστικά, ή πολιτιστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες τοποθεσίες του νησιού. Ενημερωθείτε για το φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων “Ταξίδι στα Κύθηρα”, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλα τα γούστα.

Εικαστικά: εάν είστε λάτρης της σύγχρονης τέχνης, σας ενημερώνουμε ότι στο νησί υπάρχουν αρκετές αίθουσες σύγχρονης τέχνης. Οι δύο από αυτές βρίσκονται στο Καψάλη, πρόκειται την αίθουσα τέχνης follow your art, και την αίθουσα τέχνης Ζείδωρος. Στον Ποταμό υπάρχει στην φιλαρμονική αίθουσα για εκθέσεις σύγχρονης τέχνης. Στην χώρα υπάρχει ο ιστορικός χώρος Μερκάτο όπου εκεί διοργανώνονται πλήθος εκθέσεων.

Beach Party: Κάθε καλοκαίρι οργανώνονται πάρτι με γνωστούς DJ’s στις παραλίες του νησιού που προσελκύουν πλήθος κόσμου, και ιδιαίτερα νεολαίας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για χορό και ξεφάντωμα μέχρι τις πρωινές ώρες στο υπέροχο περιβάλλον κάποιας παραλίας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Αυτές είναι μερικές ιδέες για μια ευχάριστη και εκλεπτυσμένη βραδινή έξοδο στα Κύθηρα. Ανεξάρτητα από τις επιλογές σας, το σημαντικό είναι να απολαύσετε την εμπειρία όσο απλή και είναι, και να δημιουργήσετε αξέχαστες στιγμές στο όμορφο νησί.

Compare listings

Compare