Απαραίτητες ταξιδιωτικές συμβουλές

Αγία Ελέσα κυθηρα

Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι, μέσα από την ιστοσελίδα μας το μεγάλο ταξιδιωτικό οδηγό για τα Κύθηρα, και παράλληλα από την ηρεμία του σπιτιού σας, να γνωρίσετε τα Κύθηρα και να αποκτήσετε μια πρώτη γεύση για τα αξιοθέατα, και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Κάντε όσο το δυνατόν πιο αναλυτική έρευνα για να επιλέξετε το κατάλληλο κατάλυμα για την διαμονή στα Κύθηρα, είτε αυτό είναι ξενοδοχείο, ή δωμάτιο, ή σπίτι. Φροντίστε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κατάλυμα που σας ενδιαφέρει. Σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, ώστε να λύσουν τυχόν απορίες σας για τις παροχές, για τις τιμές, ή ό,τι άλλο.

Δείτε σε ποια τοποθεσία βρίσκονται τα καταλύματα που σας ενδιαφέρουν, ώστε να συνδυάσετε τις διαδρομές σας σε αξιοθέατα και παραλίες. Για αυτόν το λόγο φροντίστε να προμηθευτείτε έγκαιρα αναλυτικό ψηφιακό χάρτη Κυθήρων ώστε να αποκτήσετε άμεσα μία πιο πλήρη εικόνα για τις διαδρομές σας στο νησί.

Δείτε όλα τα διαθέσιμα δρομολόγια για τα Κύθηρα, ώστε να επιλέξετε τι ακριβώς σας εξυπηρετεί για την πρόσβαση σας στο νησί. Είναι απαραίτητο να έχετε κλείσει τα εισιτήρια σας όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να αποφύγετε τυχόν ταλαιπωρίες. Στο νησί για την διακίνηση σας είναι απαραίτητο να έχετε δικό σας αυτοκίνητο, διαφορετικά μπορείτε να νοικιάσετε, ή να χρησιμοποιήσετε ταξί.

Κατά την επίσκεψη σας σε μερικές ταβέρνες και εστιατόρια του νησιού, τα οποία κατά την καλοκαιρινή περίοδο έχουν υψηλή υψηλή επισκεψιμότητα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει έγκαιρα κράτηση για τραπέζι, ώστε να αποφύγετε αχρείαστη ταλαιπωρία και ορθοστασία.

Πάρτε μια γεύση από τη νυχτερινή ζωή του νησιού από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων, όπου θα βρείτε πλήθος από εκδηλώσεις, όπως τα παραδοσιακά πανηγύρια, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά άλλα ακόμα.

Καλοκαιρινές διακοπές ισοδυναμεί με καθημερινές ανέμελες βουτιές στις υπέροχες παραλίες του νησιού. Φροντίστε να έχετε πάρει τα κατάλληλα ρούχα, δηλαδή άνετα ρούχα, τα κατάλληλα παπούτσια, έχοντας υπόψη σας ότι πολλές φορές η πρόσβαση στις παραλίες απαιτεί παπούτσια με γερό κράτημα. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας καπέλο για την προστασία του προσώπου από τον ήλιο, και αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Μην παραλείψετε να απολαύσετε τα τοπικά προϊόντα όπως τα πεντανόστιμα παξιμάδια λαδιού που είναι διάσημα πλέον σε όλο τον κόσμο, να προμηθευτείτε το φημισμένο από την αρχαιότητα θυμαρίσιο μέλι Κυθήρων με το υπέροχο άρωμα και γεύση, και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας τις Σεμπρεβίβες, τα λουλούδια με το κίτρινο άνθος, που σημαίνει “ζω για πάντα”, ώστε να κρατήσετε μαζί σας για πάντα ζωντανή την ευχάριστη ανάμνηση από τα Κύθηρα, το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης.

Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι πυκνό και η πρόσβαση στα περισσότερα χωριά και αξιοθέατα γίνεται με ασφαλτόδρομους. Παρόλα αυτά, όπως είναι επόμενο οι δρόμοι είναι στενοί, με πολλές στροφές, και πλούσια βλάστηση που εμποδίζουν σε πολλές περιπτώσεις την ορατότητα, γι’ αυτούς τους λόγους είναι απαραίτητο να τηρούνται οι ταχύτητες, όπως ορίζονται από τις ταμπέλες της τροχαίας. Εκτός όμως από αυτό, πρέπει όλοι να κατανοήσουμε και να έχουμε την συνείδηση, ότι δεν βρισκόμαστε σε δρόμους της μεγαλούπολης ώστε να τρέχουμε και να κάνουμε προσπεράσεις με ταχύτητα, σε τόσο στενούς δρόμους. Καλό είναι με το που φτάνουμε στο νησί να αφήνουμε πίσω μας ό,τι μας επιβαρύνει, και να αφεθούμε στη μαγεία των Κυθήρων, για όμορφες – αρμονικές διακοπές και αναψυχή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρείται τις ώρες κοινής ησυχίας, οι οποίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο (1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου) είναι 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00. Η παραβίαση των ορίων αυτών με όχληση είναι παράνομη και επιφέρει ποινές. Εκτός όμως από την νομική διάσταση, πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, ότι εκείνες τις ώρες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενοχλούμε τους άλλους, μόνο και μόνο για να πραγματοποιήσουμε τις δικές μας ανάγκες. Παρακαλούμε να σεβαστείτε και τους υπόλοιπους.

Σας ευχόμαστε να έχετε τις καλύτερες διακοπές της ζωή σας στο νησί της Ουράνιας Αφροδίτης!

Compare listings

Compare