Πληροφορίες για τα Κύθηρα

Η Ιστορία του νησιού, ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, το όνομα Κύθηρα, το ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Η ιστορία των Κυθήρων χάνεται πίσω στα βάθη του χρόνου, την περίοδο εκείνη όπου σημαντικές αλλαγές έφτασαν στις μέρες μας σαν επιβλητικοί μύθοι, όπως της πάλης για την εξουσία μεταξύ του Κρόνου με τον γιο του Δία, όπου τα γεννητικά όργανα του πρώτου έπεσαν στις θάλασσες των Κυθήρων και από τον αφρό που σχηματίσθηκε γεννήθηκε η θεά Αφροδίτη.
Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει, “η Κυθέρεια θεά του έρωτα τροφός”, κάνοντας έτσι την πρώτη ιστορική αναφορά για την καταγωγή του ονόματος του νησιού των Κυθήρων.
Αλλά και άλλα σπουδαία πρόσφατα γεγονότα συνδέθηκαν με τα Κύθηρα, όπως η εύρεση και η ανέλκυση του περίφημου μηχανισμού των Αντικυθήρων, καθώς και εξαιρετικά αγάλματα και έργα τέχνης από το ναυάγιο του πλοίου Μέντωρ έξω από το Διακόφτι.
Ο τουριστικός οδηγός kithera.gr ~ Panorama με αίσθημα ευθύνης φρόντισε για την άρτια παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού έργου, της ανάδειξης του ναυαγίου των Αντικυθήρων, να δημιουργήσει μια μοναδική παρουσίαση υψηλού επιπέδου, που να συγκεντρώνει όλο το μέχρι στιγμής υλικό και να το αποδίδει εύληπτα στο ευρύτερο κοινό. Ένα εγχείρημα που αποδείχτηκε επιτυχές με βάση τα δεκάδες δημοσιεύματα, και ότι έγινε viral στο Youtube!

Ιστορία Κυθήρων

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα, το Βυζάντιο, την Αγγλοκρατία, μέχρι τις μέρες μας. ➼

Φύση Κύθηρα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ~ ΦΥΣΗ

Η Γεωγραφία του νησιού, η φύση, χλωρίδα και πανίδα. ➼

Μηχανισμός Αντικυθηρων

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΚΥΘΗΡΩΝ

Το τεχνολογικό θαύμα της αρχαιότητας, και ποιες ήταν οι λειτουργίες του. ➼

Ναυάγιο Αντικυθήρων

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Μια μοναδική παρουσίαση για το ιστορικό του ναυαγίου, που έγινε viral. ➼

Χρήσιμες πληροφορίες για τα Κύθηρα.

Μάθετε από που προέρχεται το Όνομα Κύθηρα, με τις ιστορικές πηγές να έχουν αφετηρία τα Ομηρικά έπη, τι σήμαινε στην αρχαιότητα Ακύθηρος, και ποια τα συνώνυμά του.
Γνωρίστε τα Αντικύθηρα το μικρό αλλά υπέροχο νησί ανάμεσα σε Κρήτη και Κύθηρα, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.
Δείτε ενδιαφέροντα Άρθρα και Σχόλια με χρήσιμες πληροφορίες, ενημερωμένες ειδήσεις από το νησί, πολιτιστική ατζέντα, ή γράψτε το δικό σας σχόλιο για τα Κύθηρα στο blog μας.
Δείτε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού, ενημερωθείτε για τον καιρό στα Κύθηρα και άλλες σχετικές καιρικές προγνώσεις.
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στα Κύθηρα!

Compare listings

Compare