Κύθηρα διαφορετικά αλλά υπέροχα

Χωριά Κυθήρων Αβλέμονας

Αν κοιτάξετε έναν χάρτη των Κυθήρων, θα παρατηρήσετε ότι η γεωγραφία του νησιού είναι κάπως ιδιαίτερη. Το νησί βρίσκεται λίγο έξω από τις ακτές της Πελοποννήσου, και είναι πιο κοντά στην Κρήτη παρά από οποιοδήποτε άλλο νησί της Ελλάδας. Από όλες τις παλιές ναυτικές αναφορές, το νησί βρισκόταν στο σταυροδρόμι θαλάσσιων ταξιδιωτικών διαδρομών, κάτι που του προσέδιδε μεγάλη σημασία. Αυτή η κατάσταση υπέβαλε τους πρώτους κατοίκους της στις επιρροές διαφορετικών πολιτισμών όπως οι Μινωίτες στην αρχαιότητα, και κατόπιν οι Βυζαντινοί, οι Ενετοί, καθώς και οι Άγγλοι. Μπορείτε να δείτε το σπάνιο Μινωικό ιερό κορυφής στον Άγιο Γιώργη στο βουνό, την βυζαντινή καστροπολιτεία της Παλαιόπολης, τις ενετικές επιρροές με τα κάστρα, καθώς και από την περίοδο της Αγγλοκρατίας με σχολεία και γεφύρια στην αρχιτεκτονική των δομών και των μνημείων που στέκονται ακόμα και σήμερα.

Αλήθεια, ποιο είναι το μέρος που είναι τόσο όμορφο και γεμάτο με γραφικά και ιστορικά αξιοθέατα που συχνά παραμελείται από τους τουριστικούς οδηγούς; Αυτό το μέρος είναι τα Κύθηρα ή Τσιρίγο, η Πορφυρούσα στην αρχαιότητα για το κοχύλι που υπήρχε σε αφθονία στο νησί, και από αυτό παρασκευαζόταν το περίφημο πορφυρό χρώμα για τα υφάσματα. Έτσι, αν πιστεύετε ότι είστε ο ψαγμένος τουρίστας που πιστεύει ότι έχει ήδη πάει σε όλα τα όμορφα σημεία του κόσμου, κάνετε λάθος. Αν δεν έχετε έρθει ακόμα σε αυτό το μέρος, δεν τα έχετε δει όλα. Αυτή είναι η τέλεια απόδραση όπου το μόνο που θα κάνετε είναι να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του νησιού χωρίς να συναντήσετε μεγάλο πλήθος τουριστών όπως σε άλλα μέρη.

Το οδικό δίκτυο των Κυθήρων είναι μεγάλο και αρκετά σύνθετο και συνδέει όλα τα όμορφα χωριά που είναι διάσπαρτα πάνω στο νησί. Αυτά τα χωριά βρίσκονται ανάμεσα σε συναρπαστικά φυσικά τοπία του νησιού, γεγονός που κάνει το ταξίδι σε καθένα από αυτά μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Από αυτό το οδικό δίκτυο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις περισσότερες από τις υπέροχες παραλίες των Κυθήρων. Ίσως, να μπορέσετε να ανακαλύψετε μια ανεξερεύνητη παραλία την οποία εσείς και οι φίλοι σας να έχετε το προνόμιο να είστε οι πρώτοι που θα την απολαύσετε.

Η πρωτεύουσα των Κυθήρων είναι η Χώρα. Εδώ μπορείτε να πάρετε όλες τις αναμνηστικές φωτογραφίες και να επιλέξετε τα δώρα που θα θέλετε να πάρετε μαζί σας στο σπίτι. Καταλήγοντας εδώ μετά από μια ολόκληρη μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα, θα βρείτε την καλύτερη κουζίνα για ένα υπέροχο γεύμα. Αυτό το μέρος έχει όλα τα εστιατόρια και τις καφετέριες που σερβίρουν τοπικά αλλά και διεθνή πιάτα.

Έχετε ακούσει για τις μυστηριώδεις σπηλιές της Αγίας Σοφίας Μυλοποτάμου στα Κύθηρα; Αυτό το σπήλαιο είναι μόνο ένα από τα σπήλαια αυτού του νησιού που βρίσκεται στα κέντρο δυτικά του όπως δείχνει ο χάρτης Κυθήρων. Και τα σπήλαια δεν είναι τα μόνα γραφικά σημεία σε αυτό το νησί. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα απολαύσετε για να δείτε εάν επισκέπτεστε για πρώτη φορά αυτό το μέρος.

Compare listings

Compare