Ολοήμερες εκδρομές στα Κύθηρα

Φυσικές περιοχές Κυθήρων Ελαιώνες

Τα Κύθηρα είναι ένας όμορφος προορισμός που προσφέρει πολλές δυνατότητες για εξερεύνηση και ολοήμερες εκδρομές. Αν είστε λάτρης της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού, θα βρείτε πολλά αξιοθέατα προς επίσκεψη στο νησί της Ουράνιας Αφροδίτης και του αγνού έρωτα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εκδρομές και εξορμήσεις στα Κύθηρα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Εδώ είναι μερικές ιδέες για ολοήμερες εκδρομές στα Κύθηρα που υπόσχονται υπέροχες στιγμές.

Εκδρομή στη Χύτρα Κυθήρων

Χύτρα Κύθηρα
Η πανέμορφη βραχονησίδα στα νότια των Κυθήρων μαγνητίζει το βλέμμα με το δυναμικό σχήμα της.

Η βραχονησίδα Χύτρα είναι ένας από τους φυσικούς θησαυρούς των Κυθήρων, βρίσκεται στα νοτιοανατολικά με συνολική απόσταση: 5,56 χιλιόμετρα (3,45 μίλια). Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το πυραμοειδές σχήμα της, που δημιουργεί ένα υπέροχο φυσικό σχηματισμό που μαγνητίζει το μάτι. Είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά, και το σπήλαιο στο εσωτερικό της. Μια εκδρομή εκεί είναι μια αξέχαστη εμπειρία, μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να δραπετεύσουν από την πολυκοσμία και να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης.
Ένα πιθανό πρόγραμμα για ολοήμερη εκδρομή στη Χύτρα μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Αναχώρηση από το Καψάλι: Ξεκινήστε την εκδρομή σας ακολουθώντας το πρόγραμμα, στην περίπτωση που θα ακολουθήσετε ένα οργανωμένο γκρουπ, όπως το Glass bottom του κάπτεν Σπύρος που κάνει καθημερινά δρομολόγια για την Χύτρα. Εάν προτιμήσετε να πάτε με δικό σας σκάφος συμβουλευτείτε τους ντόπιους να σας ενημερώσουμε σχετικά, καθώς επίσης και πληροφορίες για τον καιρό.
Φτάνοντας στη Χύτρα, θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε την μικρή και απόκρημνη βραχονησίδα. Στο βάθος στο βάθος της σπηλιάς υπάρχει μια πολύ μικρή παραλία όπου εκεί συχνάζουν φώκιες. Η Χύτρα θεωρείται το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης όπου μπορεί να συναντήσει κανείς φώκιες. Αυτή η ολοήμερη εκδρομή στη Χύτρα θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φυσικής ομορφιάς και ηρεμίας. Μην ξεχάσετε να φορέσετε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για την εξερεύνηση του νησιού και να πάρετε μαζί σας νερό, αντηλιακή κρέμα και καπέλο για προστασία από τον ήλιο.

Εκδρομή στα αξιοθέατα του νησιού

Περιήγηση στην Χώρα: Ξεκινήστε την ημέρα σας εξερευνώντας την παραδοσιακή πόλη της Χώρας. Περπατήστε στα στενά δρομάκια, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, και τις εκκλησίες γύρω από το κάστρο, και απολαύστε την θέα από το κάστρο της Χώρας.
Μυλοπόταμος: Αξίζει να αφιερώσετε την μέρα σας για ένα πανόραμα του Μυλοποτάμου το οποίο περιλαμβάνει, ένα υπέροχο πρωινό κάτω από τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων στην πλατεία του χωριού, στην συνέχεια πεζοπορία στους Νερόμυλος που αναμφισβήτητα αποτελούν το ωραιότερο φυσικό τοπίο στα Κύθηρα, με πηγές με τρεχούμενα νερά, με μικρές λίμνες και καταρράκτες, τους παραδοσιακούς μύλους και τα πέτρινα γεφύρια. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε μία από τις κοντινές παραλίες όπως τον Λιμνιώνα στα 7χιλ.ή το Καλάμι στα 5,5χιλ, και στη συνέχεια αργά απόγευμα μια επίσκεψη στο ενετικό κάστρο της Κάτω Χώρας για να απολαύσετε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.
Παραδοσιακά χωριά: Επισκεφθείτε παραδοσιακά χωριά και οικισμούς, όπως ο Ποταμός, τα Μητάτα, τα Αρωνιάδικα, και ο Αβλέμονας. Ανακαλύψτε την αρχιτεκτονική, την παράδοσή και το αυθεντικό τους χρώμα.

Για τους λάτρεις της ιστορίας

Επίσκεψη στο ενετικό κάστρο της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου. Το Φράγκικο Κάστρο χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους ενετούς και βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα σε απόκρημνες λαγκαδιές. Τα σπίτια στο εσωτερικό του κάστρου που ήταν κατοικήσιμο μέχρι τη δεκαετία του 50, είναι σχετικά καλοδιατηρημένα, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό που παραπέμπει σε άλλες εποχές, το τέλειο ηλιοβασίλεμα από τα τείχη του κάστρου είναι ένα από τα ωραιότερα στο νησί.
Επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων στο Κάτω Λιβάδι. Το μουσείο στεγάζει μια υπέροχη συλλογή από βυζαντινές εικόνες από διάφορες τοποθεσίες του νησιού.
Η βυζαντινή καστροπολιτεία της Παλαιοχώρας βρίσκεται κέντρο δυτικά του νησιού, και θα μπορούσαμε να την αποκαλούσαμε ο Μυστράς των Κυθήρων. Στο παρελθόν ήταν πρωτεύουσα του νησιού με το όνομα Άγιος Δημήτριος, είχε ισχυρή οχύρωση με ψηλά τείχη, μεγάλα δημόσια κτίρια, και σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες, τα ερείπια των οποίων σώζονται μέχρι τις μέρες μας. Η πολιτεία καταστράφηκε ολοσχερώς από τον πειρατή Μπαρμπαρόσα.

Θρησκευτικός τουρισμός

Τα Κύθηρα είναι διάσπαρτα με υπέροχες εκκλησίες και μοναστήρια. Μερικές από αυτές τις εκκλησίες είναι βυζαντινές με ιδιαίτερη αρχαιολογική και εννοιολογική σπουδαιότητα. Επίσης ξεχωρίζουμε τρία μοναστήρια τα οποία αξίζει να επισκεφθείτε, για την μοναδική τους ατμόσφαιρα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.
Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, θεωρείται το πνευματικό κέντρο στα Κύθηρα, βρίσκεται στην δυτική ακτή του νησιού. Εκεί υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε ανάμεσα σε μυρτιές.
Το μοναστήρι της Αγίας μονής που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, στο βουνό επάνω από το Διακόφτι με πανοραμική θέα στη θάλασσα.
Η μονή της Αγίας Ελέσας στα νότια του νησιού με πανοραμική θέα στο Κρητικό πέλαγος.

Στο νησί ξεχωρίζουν αρκετές βυζαντινές εκκλησίες ιστορικής σπουδαιότητας και ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος.
Ο Άγιος Γιώργης στο βουνό που βρίσκεται επάνω από τον Αβλέμονα στα ανατολικά του νησιού.
Ο Άγιος Γιάννης ο κρασάς σε κοντινή απόσταση από το μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας στη δυτική πλευρά του νησιού.
Ο Άγιος Δημήτριος στο Πούρκο, μια υπέροχη βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ευφυίας στην νότια πλευρά του νησιού κοντά στο χωριό Πούρκο.
Ο Άγιος Πέτρος μία σημαντική εκκλησία του 13ου αιώνα με υπέροχες τοιχογραφίες δίπλα στο χωριό Μυλοπόταμος.

Για τους λάτρεις της φύσης

μονοπάτια πεζοπορίας Κύθηρα
Μαγευτικά μονοπάτια χαραγμένα στην παλέτα της φύσης μας οδηγούν σε υπέροχα φυσικά περιβάλλοντα των Κυθήρων.

Εξερευνήστε το φυσικό τοπίο του νησιού μέσω σηματοδοτημένων μονοπατιών πεζοπορίας Κυθήρων. Το μονοπάτι Μ11 από Καψάλι – Λιβάδι, το μονοπάτι Μ37 Διακόφτι – Μνημείο Κολοκοτρώνη, το μονοπάτι Μ41 Νερόμυλοι Μυλοποτάμου, το Μ19 Αβλέμονας – Άγιος Γιώργης στο βουνό, είναι μερικά από τα υπέροχα μονοπάτια των Κυθήρων που μας προσφέρουν απλόχερα αξέχαστες στιγμές. Μελετήστε τις διαδρομές στον χάρτη του νησιού και ανακαλύψτε τα μονοπάτια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο!
Κάντε μια εκδρομή σε κάποιες από τις όμορφες παραλίες του νησιού. Οι παραλίες της Φυρής άμμου, της Παλαιόπολης και του Καψαλίου είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς.

Για τους λάτρεις της γεύσης

Ξεκινήστε μια γαστρονομική εξερεύνηση και δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις και τις παραδοσιακές συνταγές σε τοπικά ταβερνάκια και εστιατόρια στα Κύθηρα.
Γευσιγνωσία κρασιού στο Οινοποιείο Κυθήρων Στρατηγού, που παράγει εξαιρετικής ποιότητος κρασί από ντόπιες, ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών.
Κάντε μια επίσκεψη στις αγορές του νησιού, δοκιμάστε Τοπικά προϊόντα, όπως τυριά, μέλι και ελιές από τα τοπικά παζάρια οργανωμένα από ντόπιους παραγωγούς στον Ποταμό και στο Λιβάδι. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα παξιμάδια λαδιού που φημίζονται για την υπέροχη νοστιμιά τους και θα τα βρείτε σε όλους τους φούρνους του νησιού.

Compare listings

Compare