Ηλιοβασίλεμα στα Κύθηρα

Ηλιοβασίλεμα Κύθηρα

Η θέα του ηλιοβασιλέματος στα Κύθηρα είναι μαγευτική, σε πολλά σημεία της δυτικής πλευράς του νησιού, με θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος είναι μοναδικά. Ο ουρανός βάφεται σε αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου, του μωβ και του ροζ, δημιουργώντας ένα ονειρικό τοπίο. Μερικά από τα πιο δημοφιλή και γραφικά σημεία είναι ξεκινώντας από τα βόρεια προς τα νότια.

Που θα δω το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στα Κύθηρα;

Ο Φάρος Μουδαριού βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νησιού, και προσφέρει πανοραμική θέα στα επιβλητικά βουνά της Πελοποννήσου, του ακρωτηρίου Ταίναρο, και του Λακωνικού κόλπου. Η θέα του ήλιου που δύει πίσω από τα γκρεμνά είναι άκρως εντυπωσιακή.

Η Παραλία Λυκοδήμου είναι μια απομονωμένη μικρή παραλία με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά κάτω από γρεμνώδη βράχια. Ιδανική για να απολαύσετε ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα μετά από ένα απολαυστικό μπάνιο.

Άγιος Νικόλαος Κρασάς Κύθηρα
Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από το εξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Κρασάς με θέα το Ιόνιο πέλαγος.

Το κάστρο της Κάτω Χώρας Μυλοποτάμου στα Κύθηρα, είναι όντως ένα από τα καλύτερα σημεία για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα. Η θέα από το κάστρο είναι απλά μαγευτική. Μπορείτε να δείτε το Ιόνιο Πέλαγος να απλώνεται μπροστά σας, με τα γύρω βουνά να δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό. Η ατμόσφαιρα στο κάστρο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος είναι γαλήνια και ρομαντική. Είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης.

Άγιος Νικόλαος ο Κρασσάς, το μικρό εκκλησάκι χτισμένο σε γκρεμό, με θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Η τοποθεσία προσφέρει γαλήνη και ηρεμία, ιδανικά για να χαθείτε στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Το Κάστρο της Χώρας βρίσκεται στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού στην κορυφή απόκρημνων βράχων. Από ψηλά μπορείτε να απολαύσετε πανοραμική θέα στην ανατολική ακτή και σε τρία πέλαγα το Κρητικό, το Αιγαίο και το Ιόνιο. Το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο εφόσον το ωράριο του κάστρου το επιτρέπει είναι συγκλονιστικό.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλα σημεία στα Κύθηρα που προσφέρουν πανέμορφα ηλιοβασιλέματα. Αξίζει να εξερευνήσετε το νησί και να ανακαλύψετε το δικό σας αγαπημένο σημείο! Φροντίστε να φτάσετε στο σημείο που θέλετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα νωρίς, για να βρείτε μια καλή θέση. Εάν θέλετε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με ηρεμία, προτιμήστε ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε μια κρουαζιέρα με σκάφος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα από τη θάλασσα.

Compare listings

Compare