Κύθηρα ο ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός

Φυσικές περιοχές Κυθήρων Γερακάρι

Μια φθινοπωρινή απόδραση στα Κύθηρα, εκεί όπου συναντιούνται το Ιόνιο, το Μυρτώο και το Κρητικό πέλαγος είναι μια εξαιρετική ιδέα για να ανακαλύψεις την ομορφιά και την πολυμορφία του νησιού.

Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για να επισκεφτείτε τα Κύθηρα, και αποτελεί αφορμή να ανακαλύψετε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του νησιού, όταν οι πρώτες βροχές δημιουργούν ένα καταπράσινο περιβάλλον στα λιβάδια του και τις βουνοπλαγιές του νησιού προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Ενώ παράλληλα ο καιρός παραμένει ακόμα ήπιος και ήρεμος, η δε πρόσβαση είναι πιο εύκολη, και η απόλυτη ηρεμία αποτελεί εγγύηση για αναψυχή.

Μπορείς να επιλέξεις ευκολότερα την διαμονή σου, και μάλιστα σε πολύ καλύτερες τιμές, από παραδοσιακά σπίτια και ξενοδοχεία μέχρι καταλύματα με θέα στη θάλασσα ή στο βουνό. Θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την γαστρονομία του νησιού, την πεντανόστιμη τοπική κουζίνα που βασίζεται στα φρέσκα και ντόπια προϊόντα, όπως το λάδι, το μέλι, το τυρί, τα λαχανικά και τα θαλασσινά. Μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τα παραδοσιακό γλυκά του κουταλιού, τα διάσημα παξιμάδια λαδιού, και την φατουράδα το ντόπιο λικέρ από τσίπουρο κανέλα και γαρίφαλα.

Τα Κύθηρα έχουν πολλά αξιοθέατα και δραστηριότητες για να σε κρατήσουν απασχολημένο και ευχαριστημένο. Μπορείς να εξερευνήσεις την πλούσια ιστορία και πολιτισμό του νησιού, που φαίνεται στα αρχαία ερείπια, τα βυζαντινά μοναστήρια, τα ενετικά κάστρα και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά. Μπορείς να θαυμάσεις την εκπληκτική φύση και την ποικιλία των τοπίων, από τα καταπράσινα λιβάδια και λαγκαδιές με τους καταρράκτες στο Μυλοπόταμο, μέχρι τις γαλάζιες παραλίες με τα ζεστά νερά, και το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τις βυζαντινές τοιχογραφίες του 13ου αιώνα.
Το φθινόπωρο είναι η πιο ιδανική περίοδος για να κάνετε πεζοπορία στα παλιά μονοπάτια του νησιού, να εξερευνήσετε μαγευτικά τοπία που οδηγούν σε καστροπολιτείες όπως της βυζαντινής Παλαιόχωρας, να προσκυνήσετε στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα, και να απολαύσετε την ησυχία και την ομορφιά του νησιού.
Τα Κύθηρα είναι επίσης ιδανικά για ποδηλασία, κανό, κατάδυση, ή απλά να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον ήλιο και την θάλασσα.

Το νησί της Ουράνιας Αφροδίτης και του αγνού Έρωτα αποτελεί ιδανικό προορισμό αναψυχής όχι μόνο για ερωτευμένους, αλλά και για οικογένειες και παρέες φίλων, ή ακόμα καλύτερα είναι η ιδανική επιλογή για ταξιδιώτες που προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι και ελεύθεροι!
Δες αναλυτικό οδικό και τουριστικό Χάρτη Κυθήρων υψηλής ανάλυσης, με όλα τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα μονοπάτια, και κατέβασέ τον στην συσκευή σου.

Πως μπορεί να φτάσει κανείς στα Κύθηρα από την ενδοχώρα;

Δύο είναι οι βασικές επιλογές: αεροπορικώς ή οδικώς μέχρι τη Νεάπολη Λακωνίας και μετά ακτοπλοϊκώς.

• Αεροπορικώς: Μπορείς να πετάξεις από το Ελευθέριος Βενιζέλος ή το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με την Olympic Air, την Aegean ή την Sky Expres. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 40 λεπτά και το εισιτήριο από Αθήνα κοστίζει από 165€ περίπου με επιστροφή.

• Οδικώς και ακτοπλοϊκώς: Μπορείς να οδηγήσεις περίπου 4,5 ώρες από την Αθήνα μέχρι τη Νεάπολη Λακωνίας και από εκεί να πάρεις πλοίο Πορφυρούσα για τα Κύθηρα με την Triton Ferries. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 12,50€. Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου μαζί, αλλά θα πληρώσεις επιπλέον 45€.
Επίσης μπορείς να οδηγήσεις 3,5 ώρες από την Αθήνα μέχρι το Γύθειο και από κει να πάρεις το πλοίο Aqua Jewel για τα Κύθηρα με την Seajets. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και το εισιτήριο κοστίζει 15€. Μπορείς να πάρεις το αυτοκίνητό σου μαζί, με κόστος επιπλέον 40€.

Δες αναλυτικά όλα τα ενημερωμένα Δρομολόγια για Κύθηρα και κρατήσεις εισιτηρίων.

Compare listings

Compare