Εύθραυστο Νήμα 2

Slender-Thread-2

Η έκθεση εύθραυστο νήμα είναι το δεύτερο μέρος ενός εγχειρήματος που ξεκίνησε με την γνωριμία μας με τα παραδοσιακά υφαντά των Κυθήρων.
Η πρώτη έκθεση είχε σκοπό να αναδείξει την ιστορία της τοπικής υφαντικής παράδοσης και να αναδείξει μια ξεθωριασμένη παρακαταθήκη και μια ξεχασμένη τέχνη. Αναδυόμενη από παλιά σεντούκια, κλειδωμένες σοφίτες και δημοσίους κάδους απορριμμάτων όπου βρέθηκαν χειροποίητα υφάσματα, και τμήματα κατεστραμμένων εργαλειών, η προηγούμενη έκθεση παρουσίασε μια συλλογή από διάφορα τοπικά υφαντά, ανώνυμες δημιουργίες της προσήλωσις του μόχθου και της δεξιοτεχνίας των γυναικών των Κυθήρων.

Η νέα έκθεση βασίζεται στην προσπάθεια μας να επανεξετάσουμε την σχέση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, νέου και παλιού, παραδοσιακού και σύγχρονου, παρουσιάζοντας τα έργα πέντε καλλιτεχνών τον οποίων η ζωή και η πρακτική συνδέονται με το νησί. Τα έργα που επιλέχθηκαν για την τρέχουσα έκθεση αντλούν την έμπνευση τους από τον κόσμο της υφαντικής και της ύφανσης και μας κρατούν συνδεδεμένος με το λεπτό νήμα της δικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η σύνδεση μεταξύ των δύο τμημάτων του έργου του παρελθόντος και του παρόντος είναι ο εξελισσόμενος αργαλειός, γλυπτό, που ξεκίνησε από μια υφασμένη γραμμή από χειροποίητο και παραδοσιακά βαμμένο μαλλί μόνιμα και συνεχίζει να ξεδιπλώνεται καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης με την συλλογική ύφανση από τους επισκέπτες και όσους καταπιάνονται με αυτήν.

Η έκθεση επιμελήθηκε από τους Βαλερί Μπόλο, Μαρία Σχινά, Μάσα Ουσμάν.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
PAT KAUFMAN / SUSAN MOXLEY / MAPIA ΣXINA / MASHA ZUSMAN / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Compare listings

Compare