Οδικό δίκτυο Κυθήρων

Το νησί είναι σε έκταση μέτριου μεγέθους για τα ελληνικά δεδομένα, και διαθέτει πυκνό οδικό δίκτυο, αποτελούμενο από ασφαλτόδρομους αλλά και χωματόδρομους. Τα Κύθηρα διασχίζει από βόρεια προς νότια κεντρική οδός με πυκνές διακλαδώσεις προς όλη την έκταση του νησιού. Η πρόσβαση στα περισσότερα χωριά γίνεται με δρόμους από άσφαλτο, αλλά σε μερικές ακόμη παραλίες είναι χωματόδρομοι. Οι περισσότεροι δρόμοι διατηρούν το ελάχιστο πλάτος για κυκλοφορία δύο κατευθύνσεων, έχουν πολλές στροφές, που συχνά καλύπτει την ορατότητα η βλάστηση, για αυτό η οδήγηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, και οι οδηγοί να διατηρούν υπομονή, και τους κανόνες κυκλοφορίας ειδικότερα την καλοκαιρινή περίοδο.
Το μέσο όριο ταχύτητας είναι περίπου 40-60 χιλιόμετρα ανά ώρα, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αληθινά υπέροχες διαδρομές μέσα από μαγευτικά τοπία χωρίς άγχος. Στα Κύθηρα υπάρχουν 4 πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στην νότια είσοδο του Ποταμού που βρίσκετε βόρεια των Κυθήρων, άλλο ένα στα Κοντολιάνικα, και στο Λιβάδι στα κέντρο-νότια του νησιού.

Χάρτης για τα Κύθηρα

Περάστε το ποντίκι σας πάνω από τον χάρτη για να δείτε μεγέθυνση Χ2. Το πραγματικό μέγεθος λήψης είναι Χ4 μεγαλύτερο, υψηλής ανάλυσης, 100% JPG Quality.

ΟΔΙΚΟΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο χάρτης είναι συμβατός για όλα τα κινητά, ipad, laptop και pc ~ Λήψη Χάρτη Κυθήρων

Compare listings

Compare