Βιβλιοθήκη Κυθήρων

Κοντολιάνικα, Κύθηρα
Βιβλιοθήκη Κυθήρων
Κοντολιάνικα, Κύθηρα

Περιγραφή

Δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη

Ιστορικό
Ιδρύθηκε το 1983 ύστερα από συνεργασία του υπουργείου Γεωργίας και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λειβαδίου.Το 1987 υπάχθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού και από το 1993 και μετά εποπτεύεται από αυτό. Ο Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών αποτελείται από 8 μέλη, 4 από τα οποία είναι ιδιώτες και τα υπόλοιπα 4 ορίζονται από το υπουργείο.

Γενικές πληροφορίες
• Μέρος του οργανισμού παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών.
• Όλα τα λειτουργικά έξοδα της βιβλιοθήκης καλύπτονται από το δήμο Κυθήρων για αυτό και αναφέρεται ως δημοτική.
Η δημοτική βιβλιοθήκη Κυθήρων περιλαμβάνει 7.000 τίτλους βιβλίων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκδόσεις. Υπάρχει άφθονο οπτικοακουστικό υλικό, cd από κλασσική και παραδοσιακή μουσική, αφίσες διάσημων ξένων και Ελλήνων ζωγράφων καθώς και διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Παρουσιάζονται προγράμματα στα παιδιά εκπαιδευτικού περιεχομένου σε εβδομαδιαία βάση. Συνεργάζεται επίσης με όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του νησιού (από νηπιαγωγεία ως το Λύκειο) όπου κατόπιν συνεννοήσεως και επιλογής θεμάτων με τους εκπαιδευτικούς προχωρά η παρουσίασή τους.

Δράση έως τώρα
Η βιβλιοθήκη έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις όπου επισημαίνοντας κάποιες έχουμε να αναφέρουμε:
• Θεατρικά δρώμενα με συμμετοχή των παιδιών. Συνήθως τα δρώμενα αυτά λαβαίνουν χώρα όχι ύστερα από πρόβες αλλά από την διάθεση των παιδιών και την ικανότητά τους στον αυτοσχεδιασμό.
• Διάφορα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.
• Συμμετοχή σε Πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς ζωγραφικής (δεν αναφερόμαστε στις επιτυχίες, κρατάμε μόνο τη συμμετοχή).
• Αδιάκοπη παροχή πληροφοριών στους μαθητές για διάφορες εργασίες στα σχολεία τους.
• Ανάγνωση παραμυθιών στα μικρά παιδιά.

  τηλ: 27360 31949

Πλησιέστερα αξιοθέατα
ΧώραΚάστρο της ΧώραςΛιβάδιΚατούνι
Open on Google Maps

Λεπτομέριες

Updated on 24 Δεκεμβρίου, 2022 at 7:53 μμ

Address

    Παρόμοιες παρουσιάσεις

    Compare listings

    Compare
    Kitheragr
    • Kitheragr