Αθλητισμός στα Κύθηρα

Αθλητικό κέντρο στο Λιβάδι

αθλητικό κέντρο Λιβάδι κυθηρα
Πανοραμική άποψη από το αθλητικό κέντρο στο Λιβάδι.

Το αθλητικό κέντρο της Παναγίας Κοντελετούς «Π. Μάγειρος» στο Λιβάδι, έγινε με την πρωτοβουλία της ομώνυμης ενορίας, και την ευγενική χορηγία δωρητών με επικεφαλής και κύριο χορηγό τον ομογενή επιχειρηματία κ. Παν. Μάγειρο, Διαθέτει γήπεδο διπλής χρήσης, γήπεδο τένις, και μπάσκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο και γήπεδο Μπίτς Βόλεϊ επίσης με χορηγία του κ. Π. Μάγειρου.


Αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι

αθλητικό κέντρο Μανητοχώρι κυθηρα
Άποψη από το αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι.
αθλητικό κυθηρα
Άποψη από το αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι, με φόντο την βραχονησίδα Χύτρα.

Το νέο σύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι είναι το πλέον πρόσφατο στα Κύθηρα, χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται ανάμεσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, και συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των νέων, και των κατοίκων του νησιού, καθώς στον χώρο θα μπορούν να υλοποιηθούν προγράμματα μαζικού αθλητισμού.


Ναυτικός Όμιλος Κυθήρων

αθλητικό κέντρο Μανητοχώρι κυθηρα
Στιγμιότυπο από το μάθημα κολύμβισης.
αθλητικό κυθηρα
Φωτογραφία αρχείου από την δεκαετία του 70.

Ο ναυτικός Όμιλος Κυθήρων με βαριά ιστορία που ξεκινάει πίσω στο 1968 ιδρύθηκε από τον οραματιστή και πρωτοπόρο για την εποχή του Μανώλη Δαπόντε.
Κατά το παρελθόν έχει βγάλει πρωταθλητές σε θαλάσσιο σκι και ιστιοπλοΐα.
Τα πρώτα χρόνια διατηρούσε τμήματα σκι, κολύμβησης και ιστιοπλοΐας. Αργότερα τα δύο πρώτα τμήματα αδράνησαν και παρέμεινε ενεργός μόνο με το τμήμα κολύμβησης έως το 2013.
Το 2013 το τότε Δ.Σ. πρότεινε να διοργανωθούν και αγώνες δρόμου που ονομάστηκαν ¨Δρόμος της Σεμπρεβίβας”. Έκτοτε γίνονται ανελλιπώς δυο φορές το χρόνο στο Λιβάδι τον Οκτώβρη και στον Ποταμό τον Απρίλιο.
Τον Νοέμβρη του 2014 χαρίζεται στον Ν.Ο.Κυθήρων ένα σχεδόν καινούργιο φουσκωτό σκάφος 4,5 μέτρα με εξωλέμβια μηχανή 40 ίππων.
Το Μάιο του 2015 ύστερα από συντονισμένες κινήσεις του Δ.Σ. και χορηγίες ιδιωτών αγοράστηκαν 6 νέα σκάφη τύπου Laser bug κατάλληλα για παιδική ιστιοπλοΐα. Έτσι, παρά τις δυσκολίες της εποχής, τα μαθήματα ιστιοπλοΐας ξεκινούν και πάλι.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Ναυτικού Ομίλου Κυθήρων

Compare listings

Compare