Αρχαίοι ταξιδιώτες

first mariners kythira

Στη ρότα των ναυτικών της αρχαιότητας είναι αποφασισμένοι να βαδίσουν 10 κωπηλάτες που με αφετηρία τα Κύθηρα φιλοδοξούν να φτάσουν μέχρι την Κρήτη με μια σχεδία από καλάμια. Από τους ναυτικούς της αρχαιότητας εμπνεύστηκαν 10 κωπηλάτες της ομάδας first mariners, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν από τα Κύθηρα στης 2 Ιουνίου του 2014, και να φτάσουν στην Κρήτη με κατάληξη την Γαύδο με μια σχεδία από καλάμια.
Χρησιμοποιώντας υλικά, τεχνικές, και λίθινα εργαλεία, τα ίδια που χρησιμοποίησαν οι πρώτοι προϊστορικοί ποντοπόροι, κατασκευάζουν την σχεδία Μελίντα με σκοπό να ταξιδέψουν με τον ίδιο τρόπο που ταξίδευαν οι άνθρωποι πριν 125.000 – 130.000 χρόνια με τελική κατάληξη την Γαύδο, αποδεικνύοντας έτσι ότι η δυνατότητα τέτοιων ταξιδιών ήταν εφικτή εκείνη την περίοδο.
Στην προσπάθεια τους βρήκαν αρωγούς ντόπιους, αλλά και επισκέπτες των Κυθήρων που έσπευσαν να τους βοηθήσουν να σκαρώσουν τη σχεδία και να βάλουν αρχή στο φιλόδοξο σχέδιό τους.

Melinta Kythira

Από τα Κύθηρα στην Κρήτη με σχεδία από καλάμια!

Οι first mariners στην σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Καμιά δεκαριά παλαβοί ξενομπασάρηδες επέλεξαν το Τσιρίγο ως ορμητήριο να διεξάγουν ένα πείραμα λέει… Θέλουν να αποδείξουν στην διεθνή κοινότητα ( σιγά τη μεγάλη κοινότητα! ) ότι ο άνθρωπος ταξίδευε τη θάλασσα 125.000 χρόνια πριν!!!
– Παλαβάδες !!!
Θα φτιάξουν λέει μια σχεδία από καλάμια, και από το Καψαλι με 10 κωπηλάτες θα πάνε στη Γαύδο!!! – Σιγά μη ξεπεράσουν τη χύτρα …
Απορώ μ αυτούς.. Παλεύουν από πέρυσι μες τον ήλιο να μαζέψουν καλάμια,,, τρακτεριες ολόκληρες… Οφετος τους κοιτώ ( πάλι ολημερίς στον ήλιο ) να προσπαθούν στο πίσω γιαλό να σκαρώσουν τη σχεδία!!! – Να δεις που κάτι άλλο μαγειρεύουν..
Το εγχείρημα θα κοστίσει κάποιες χιλιάδες ευρώ ( εδώ κι αν μου βρωμάει κάτι)
Να φανταστείς ότι χρησιμοποιούν εκείνης της εποχής εργαλεία και όλες οι φάσης του εγχειρήματος βιντεοσκοπούνται και μπαίνουν στο διαδίκτυο..
Το χειρότερο ??? Θέλουν λέει καμία πενηνταριά από μας τους ντόπιους για να γυρίσουν τούμπα το σκαρί με τα χέρια..( Κι ο Στάθης ?? κλέφτης θα γίνει ???)
Μωρέ δεν τα τρώω εγώ αυτά, αλλά, θα πάω την Κυριακή που θέλουν στις 4 το απόγευμα ,να τους πάρω μάτι από κοντά (έχουν κι ένα ωραίο μωρό στην παρέα τους )!!!
Ελάτε κι εσείς μπας και καταλάβουμε τι… σκαρωνουνε!!!»

Συγχαρητήρια και ευχόμαστε καλό ταξίδι!

Compare listings

Compare