Παραδοσιακά Διαμερίσματα Πορφυρούσα

Ο Παραδοσιακός Ξενώνας Πορφυρούσα στεγάζεται σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε επί ενετοκρατίας και ήταν αρχοντική κατοικία. Βρίσκεται στην είσοδο του μεσαιωνικού χωριού Μυλοπόταμος ανάμεσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Το χωριό μέσα στην ενδοχώρα των Κυθήρων και σε απόσταση μόλις 5 χιλιόμετρα από την κοντινότερη παραλία Λιμνιώνας, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά με την πιο μακρά ιστορία και τα πιο παραδοσιακά κτίσματα επάνω στο νησί. Το κτίριο είναι φτιαγμένο όπως παλιά, χωρίς πλαστικά χρώματα και βερνίκια.
Ο ξενώνας αναστηλώθηκε το 2000 και ανακαινίστηκε το 2007, με παραδοσιακά υλικά και με οικολογικά χρώματα. Είναι πολύ δροσερός το καλοκαίρι και πολύ ζεστός το χειμώνα αφού οι τοίχοι σε πολλά σημεία ξεπερνούν το ένα μέτρο πάχος. Τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ξύλο, από ντόπιους επιπλοποιούς και είναι αντίγραφα από παλιά παραδοσιακά σχέδια. Παντού στις επιφάνειες αναδεικνύεται η πέτρα και το ξύλο. Το τζάκι προσφέρει θαλπωρή το χειμώνα.
Κάθε κατάλυμα είναι εξοπλισμένο με γραφείο, έτσι μπορεί κανείς να κάνει την εργασία του, να γράψει, να διαβάσει. Ειδικά τον χειμώνα, ο ξενώνας είναι η καλύτερη επιλογή για «ψαγμένους» ποιητές… Εδώ μέσα θα ζήσεις μία άλλη εντελώς κατάσταση, μίας άλλης ξεχασμένης εποχής. Ταξίδι…

Γενικές Πληροφορίες Τοποθεσία: Μυλοπόταμος.
Περίοδος λειτουργίας: 01 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Αποστάσεις
Από Λιμάνι: 27 χιλ. Από Αεροδρόμιο: 14 χιλ.
Από Χώρα: 16 χιλ. Από πλησιέστερη παραλία: 5 χιλ.

Παροχές

Τηλέφωνο
Κλιματισμός
Βιολογικά Προϊόντα
Καφετέρια, bar
Εστιατόριο σνακ μπαρ
Κουζίνα εντός καταλύματος
Βεράντα με θέα
Πάρκινγκ
wireless internet
LCD Τηλεόραση - Δορυφορική
Σεσουάρ

Wine snack bar Άμπελος

Από φέτος το καλοκαίρι το Wine snack bar Άμπελος έρχεται να προτείνει υπέροχες γεύσεις για τους λάτρεις της καλής κουζίνας.
Βρίσκεται στη μέσα πλατεία, στην είσοδο του χωριού Μυλοπόταμος, ανάμεσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον από την καταπράσινη λαγκαδιά με πλατάνια, και τα τραπέζια του κάτω από αιωνόβια πεύκα.
Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας μαζί με όλα τα είδη καφέ, καθώς επίσης να έχετε ένα ιδιαίτερο γεύμα ή δείπνο επιλέγοντας μέσα από ένα προσεγμένο μενού με έμφαση στην μεσογειακή κουζίνα, συνοδεύοντάς το με τσίπουρο από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και βιολογικό κρασί από το "Κτήμα Πορφυρούσα", καθώς και από μεγάλη ποικιλία μπύρας, που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς.
Το βραδάκι ένα δροσερό ποτό δίπλα στη δροσιά της ρεματιάς, με ήχους εναλλακτικούς θα σας ηρεμήσει από την κούραση της καυτής καλοκαιριάτικης ημέρας.
Για τις πολύ δροσερές μέρες στο εσωτερικό της Άμπελου, μέσα στο βόλτο, τέσσερα μικρά τραπεζάκια θα σας υποδεχθούν δίνοντάς σας την αίσθηση σπηλιάς με κρασιά!

Επικοινωνία
Υπεύθυνος: Έλενα Μαγείρου
Τηλ: 27360 38281
Κιν: 6977 013370
Fax: 27360 38282
email: info@porfyrousa.gr
web site: www.porfyrousa.gr

Μανιτοχώρι

Μυλοπόταμος.
Το παραδοσιακό χωριό βρίσκεται δυτικά στα Κύθηρα, και θεωρείτε ένα από τα ωραιότερα στο νησί.