Ναυάγιο Αντικυθήρων

Μια συναρπαστική ιστορία 2500 ετών, μας συγκινεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και σ΄όλο το κόσμο. Δείτε το Ναυάγιο Αντικυθήρων video

Ναυάγιο Αντικυθήρων, το χρονικό των ανακαλύψεων.

Η kithera.gr ανταποκρινόμενη στης ανάγκες και της απαιτήσεις της εποχής μας, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής και διεθνούς καινής γνώμης, δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, το σημαντικότερο υποβρύχιο αρχαιολογικό χώρο παγκοσμίως, με στόχο την περιεκτική ενημέρωση του κοινού, προβάλλοντας παράλληλα ποιοτικά το νησί.

Μετά από έρευνα και μελέτη του υπάρχοντος υλικού, σχεδιάστηκε μια στοχοθετημένη παρουσίαση, που να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να βρει συγκεντρωμένο όλο το υλικό που χρειάζεται, ώστε εύκολα να κατανοήσει πλήρως τι ακριβώς συνέβη στο παρελθόν, και τι συμβαίνει σήμερα σε αυτή τη σημαντική έρευνα.
Ο μεγάλος όγκος υλικού που συγκεντρώθηκε σε κείμενα και φωτογραφίες, αποδόθηκε χρονολογικά κατά περιόδους, καθώς επίσης και η δημιουργία όλων των αναγκαίων γραφιστικών και animations, με τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι απλό, ενδιαφέρον και προπαντός εύχρηστο.

Η παρουσίαση διάρκειας λίγων λεπτών, αφηγείται στον χρήστη την ιστορία του αρχαίου ναυαγίου, μεταφέροντας τον στο κλίμα του βυθού, δείχνοντας όλα τα σημαντικά ευρήματα από την στιγμή της ανακάλυψης του ναυαγίου, μέχρι της σημερινές προσπάθειες με τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό.

Είναι προφανές ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και τα επόμενα καλοκαίρια, κατά συνέπεια το project Ναυάγιο Αντικυθήρων θα συνεχίζει να εμπλουτίζεται με της μελλοντικές ανακαλύψεις, που σίγουρα θα φέρουν νέα ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά στοιχεία για τον αρχαίο κόσμο.

Άρθρα στα Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας για το project της kithera.gr Ναυάγιο Αντικυθήρων: Ναυάγιο Αντικυθήρων δημοσιεύματα

Tip: Οι χρήστες κινητών συσκευών και iOS που δεν έχουν εγκατεστημένο το flash player, μπορούν να δουν την ίδια ακριβώς παρουσίαση σε video διάρκειας 7,20" εδώ: Ναυάγιο Αντικυθήρων Video

Αξιοθέατα στα Κύθηρα
Ανακαλύψτε το νησί βήμα-βήμα, δείτε όλα τα αξιοθέατα και της παραλίες!
» Αξιοθέατα Κυθήρων

Χάρτης Κυθήρων

Οδικός Χάρτης Κυθήρων

Δείτε μια εντυπωσιακή διαδραστική ξενάγηση στα Κύθηρα και κάντε τον γύρο του νησιού σε μια διαδρομή στα καλύτερα αξιοθέατα με ένα μόνο κλικ!.