Πορφυρούσα
36.242032, 22.945574, Μυλοπόταμος
  • ★★★

Περιγραφή

Ο Παραδοσιακός Ξενώνας Πορφυρούσα στεγάζεται σε ένα κτίριο που κατασκευάστηκε επί ενετοκρατίας και ήταν αρχοντική κατοικία. Βρίσκεται στην είσοδο του μεσαιωνικού χωριού Μυλοπόταμος ανάμεσα σε πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Το χωριό μέσα στην ενδοχώρα των Κυθήρων και σε απόσταση μόλις 5 χιλιόμετρα από την κοντινότερη παραλία Λιμνιώνας, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα χωριά με την πιο μακρά ιστορία και τα πιο παραδοσιακά κτίσματα επάνω στο νησί. Το κτίριο είναι φτιαγμένο όπως παλιά, χωρίς πλαστικά χρώματα και βερνίκια.
Ο ξενώνας αναστηλώθηκε το 2000 και ανακαινίστηκε το 2007, με παραδοσιακά υλικά και με οικολογικά χρώματα. Είναι πολύ δροσερός το καλοκαίρι και πολύ ζεστός το χειμώνα αφού οι τοίχοι σε πολλά σημεία ξεπερνούν το ένα μέτρο πάχος. Τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από ξύλο, από ντόπιους επιπλοποιούς και είναι αντίγραφα από παλιά παραδοσιακά σχέδια. Παντού στις επιφάνειες αναδεικνύεται η πέτρα και το ξύλο. Το τζάκι προσφέρει θαλπωρή το χειμώνα.
Κάθε κατάλυμα είναι εξοπλισμένο με γραφείο, έτσι μπορεί κανείς να κάνει την εργασία του, να γράψει, να διαβάσει. Ειδικά τον χειμώνα, ο ξενώνας είναι η καλύτερη επιλογή για «ψαγμένους» ποιητές… Εδώ μέσα θα ζήσεις μία άλλη εντελώς κατάσταση, μίας άλλης ξεχασμένης εποχής. Ταξίδι…

MHTE:

  τηλ: 27360 38281,   κιν: 6977 013370   www.porfyrousa.gr

Αποστάσεις
Λιμάνι: 27 χιλ.Αεροδρόμιο: 15 χιλ.
Χώρα: 16 χιλ.Πλησιέστερη παραλία: 5 χιλ
  • Τοποθεσία Μυλοπόταμος

Παρόμοιες παρουσιάσεις

Compare listings

Compare
Porfyrousa
  • Porfyrousa