Οδικό δίκτυο

Οδικό δίκτυο Κυθήρων

Δρόμος σε πεύκα

Το νησί είναι μέτριου μεγέθους και διαθέτει πυκνό οδικό δίκτυο, αποτελούμενο από ασφαλτόδρομους αλλά και χωματόδρομους. Τα Κύθηρα διασχίζει από βόρεια προς νότια κεντρική οδός με πυκνές διακλαδώσεις προς όλη την έκταση του νησιού. Η πρόσβαση στα περισσότερα χωριά γίνεται από δρόμους με άσφαλτο, αλλά σε μερικές παραλίες είναι χωματόδρομοι. Οι περισσότεροι δρόμοι διατηρούν το ελάχιστο πλάτος για κυκλοφορία δύο κατευθύνσεων, έχουν πολλές στροφές, που συχνά καλύπτει την ορατότητα η βλάστηση, για αυτό η οδήγηση θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, και οι οδηγοί να διατηρούν υπομονή και τους κανόνες κυκλοφορίας.
Το μέσο όριο ταχύτητας είναι περίπου 40-60 χιλιόμετρα ανά ώρα, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε αληθινά υπέροχες διαδρομές μέσα από μαγευτικά τοπία χωρίς άγχος.

Στα Κύθηρα υπάρχουν 4 πρατήρια υγρών καυσίμων κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας. Τα δύο από αυτά βρίσκονται στο Ποταμό, ένα στα Κοντολιάνικα, και στο Λιβάδι.

Οδικός χάρτης Κυθήρων

Κύθηρα

Οδικός και τουριστικός χάρτης Κυθήρων.

Μετακίνηση στα Κύθηρα
Απολαύστε ανέμελες διαδρομές με οδηγό τον πληρέστερο χάρτη για τα Κύθηρα, περιλαμβάνει όλα τα χωριά, παραλίες, μνημεία, φυσικές περιοχές και τα μονοπάτια πεζοπορίας.