Αρχαιολογικό Μουσείο

Κύθηρα, Χώρα
Αρχαιολογικό Μουσείο
Κύθηρα, Χώρα

Περιγραφή

Ταξίδι στην ιστορία των Κυθήρων!
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας πρωτεύουσας του νησιού, το κτίριο όπου σήμερα στεγάζετε κατασκευάστηκε το 1911 για να στεγάσει τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο, κατόπιν δωρίθηκε το 1975 στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου στη συνέχεια ανακαινίσθηκε το 1981 για να στεγάσει τα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών. Το 1991 έγινε επέκταση ενός δωματίου και δημιουργήθηκε ξενώνας. Το μουσείο λόγω βλαβών από τους σεισμούς το 2006, είχε παραμείνει κλειστό μέχρι το 20015 όπου και ολοκληρώθηκαν πλήρως οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης του.
Σήμερα λειτουργεί με βάση σύγχρονες μουσειολογικές μελέτες, ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση επαφή με τα εκθέματα, και ποιο ευχάριστη εμπειρία ξενάγησης, που για κανένα λόγο δεν πρέπει να χάσετε!

Από τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου είναι: Αγγεία και λίθινα σκεύη μινωικής εποχής από την Παλαιόπολη. Ο αρχαϊκός λέων των Κυθήρων. Ανδρική εικονιστική κεφαλή ανδρός αγενείου ρωμαϊκών χρόνων. Μαρμάρινη κεφαλή νεανία. Ρωμαϊκό αντίγραφο έργου του 4ου αιώνα π.Χ.

Επικοινωνία με το Αρχαιολογικό μουσείο Κυθήρων. Τηλ: +30 27350 31739, Email: efadyat@culture.gr

Πλησιέστερα αξιοθέατα
ΧώραΕνετικό κάστρο ΧώραςΕκκλησίες γύρω από το κάστροΚαψάλι
Open on Google Maps

Λεπτομέριες

Updated on 14 Οκτωβρίου, 2022 at 9:34 μμ

Additional Details

  • Χώρα: 0
  • Αγία Πελαγία: 24,3 χιλ
  • Λιμάνι: 33 χιλ
  • Αεροδρόμιο: 22,2 χιλ

Address

  • Τοποθεσία Χώρα

Compare listings

Compare
Kitheragr
  • Kitheragr