Δημοτικό Κάμπινγκ Κυθήρων

Πευκόφυτο με θέα τη θάλασσα

Το κάμπινγκ στα Κύθηρα βρίσκεται στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό Καψάλι, στα νότια του νησιού και απέχει μόλις λίγες δεκάδες μέτρα από την θάλασσα. Το περιβάλλον είναι ιδανικό γιατί οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε δάσος από μεγάλα πεύκα, με θέα τον υπέροχο κόλπο, την νησίδα Χύτρα και το Κρητικό πέλαγος.
Το κάμπινγκ Κυθήρων παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις για μια άνετη φιλοξενία. Ενδεικτικά αναφέρουμε, χώρος υποδοχής, τουαλέτες, ντους, εγκαταστάσεις πυρόσβεσης, πόσιμο νερό σε πολλά σημεία, ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης διαθέτει βασικές λειτουργίες για πλύσιμο κουζινικών σκευών, καθώς και ψυγεία νερού και συντήρησης φαγητών.

Το κάμπινγκ για φέτος θα παραμείνει κλειστό.

Γενικές Πληροφορίες Τοποθεσία: Καψάλι.
Περίοδος λειτουργίας: Τουριστική σεζόν.

Αποστάσεις
Από Λιμάνι: 31 χιλ. Από Αεροδρόμιο: 18 χιλ.
Από Χώρα: 2 χιλ. Από πλησιέστερη παραλία: 150 μ.

Τι προβλέπει ο νόμος για το Ελεύθερο κάμπινγκ

Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κάμπινγκ σε μη προσδιορισμένο χώρο απαγορεύεται ρητώς από το νόμο με εξαίρεση τις περιοχές που έχουν οριστεί συγκεκριμένα γι’ αυτό το σκοπό.
Ο προσδιορισμός τέτοιων περιοχών εναπόκειται στην εκάστοτε αρμόδια δημοτική αρχή. Δήμος Κυθήρων τηλ:27360 31213

Βασικό νομοθέτημα σχετικά με το ελεύθερο κάμπινγκ είναι ο Νόμος 392/1976, (ΦΕΚ Α’ 199/1976), με τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων».
Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει την εγκατάσταση σκηνών και τη στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η αστυνομία έχει το δικαίωμα να συλλάβει τους ελεύθερους κατασκηνωτές αυτεπάγγελτα με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η ελεύθερη κατασκήνωση επισείει ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα που δεν ξεπερνούν σε διάρκεια το ένα έτος κάθειρξη με αναστολή. Ωστόσο, εάν ο κατασκηνωτής συλληφθεί να ανάβει φωτιά σε δασική περιοχή ή να ρυπαίνει προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000 η ποινή μπορεί να φτάσει και τα πέντε χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι επιλέξουν την ελεύθερη κατασκήνωση για τις φετινές διακοπές οφείλουν απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον που θα τους φιλοξενήσει.

Τα πρόστιμα
Από το έτος 2012, και σύμφωνα με το αρ. 38 του Ν. 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ 51/ 12.3.2012) εισήχθη τροποποίηση, η οποία προβλέπει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση τιμωρείται με κράτηση (και όχι με φυλάκιση πλέον) έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.
Συνεπώς πλέον, για το ελεύθερο κάμπινγκ προβλέπεται μία διοικητική κύρωση (πρόστιμο 300 ευρώ)και μια ποινική (κράτηση έως 6 μήνες ή χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ), η οποία επιβάλλεται από τον δικαστή κατά τη συζήτηση της υπόθεσης.

Επικοινωνία
Τηλ: 27360 31580
Τηλ: 27360 31213

Καψάλι

Καψάλι.
Το παραθαλάσσιο χωριό Καψάλι βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού και είναι το πιο κοσμοπολίτικο χωριό στα Κύθηρα.