Οι 7 καλύτερες παραλίες στα Κύθηρα

Χάρτης Κυθήρων

Ελληνικό καλοκαίρι, υπέροχες παραλίες, καλή διάθεση, αποτελούν για όλους μας την απόλυτη συνταγή για ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι να επιλέξεις ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες σε ένα πανέμορφο νησί όπως τα Κύθηρα, που διαθέτει δεκάδες μαγευτικές παραλίες, όπου μερικές από αυτές είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία.
Γαλαζοπράσινα νερά, βαθύ μπλε του κοβαλτίου, ειδυλλιακές ακτές με απαλή άμμο, ή βότσαλο, γραφικοί μικροί κολπίσκοι με νερά σε χρώματα που μόνο ένας ζωγράφος μπορεί να φανταστεί, μοναδικά τοπία που μόνο η φύση μπορεί να εμπνευστεί, συνθέτουν τις 7 πιο όμορφες παραλίες του νησιού που θα πρέπει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί της ουράνιας Αφροδίτης.
Διαλέξαμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυθήρων, που θα σας χαρίσουν ονειρεμένες καλοκαιρινές διακοπές και σας τις παρουσιάζουμε. Να ξέρετε όμως, πως υπάρχουν δεκάδες ακόμη υπέροχες παραλίες καλλονές, που θα σας ξεμυαλίσουν, σε όποια κατεύθυνση και αν επιλέξετε κατά τις διακοπές σας στα Κύθηρα, από εσάς εξαρτάτε να τις ανακαλύψετε και να τις απολαύσετε.
Κατηφορίστε διαδρομές ανάμεσα στις βουνοπλαγιές του νησιού, στολισμένες με αιωνόβιους ελαιώνες, που σας οδηγούν σε μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, υπόσχεση για υπέροχες αξέχαστες στιγμές!

Καλαδί

Παραλία Καλαδί Κύθηρα

Μια από τις πλέον φωτογραφημένες παραλίες στα Κύθηρα, και όχι άδικα αφού κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας ματιά. Βρίσκετε στην ανατολική πλευρά του νησιού και διαθέτει άμμο και ψιλό βότσαλο. Αποτελείται από δύο κόλπους σε σχήμα ωμέγα, που στο κέντρο τους υπάρχει μεγάλος βράχος με εσωτερικό θαλάσσιο σπήλαιο.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Καλαδί

Φυρή άμμος

Παραλία Φυρή άμμος

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυθήρων, και ή πρώτη που απέσπασε το βραβείο της Γαλάζιας σημαίας για τα καθαρά νερά της. Και αυτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, ανάμεσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, με ναρά σε τόνους του καθαρού βαθύ μπλε, που μαγεύουν τον επισκέπτη καθώς κατηφορίζει την βουνοπλαγιά για την παραλία. Διαθέτει άμμο και βότσαλο.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Φυρή άμμος

Καλάμι

Παραλία Καλάμι Κυθήρων

Πρόκειται για την παρθένα παραλία του νησιού, μιας και ο δρόμος για την μικρή παραλία είναι σχετικά δύσκολος, αφού απαιτεί περπάτημα περίπου 20 λεπτών από το σημείο όπου πηγαίνει το αυτοκίνητο, και στην συνέχεια το τελικό τμήμα του μονοπατιού βρίσκεται σε γκρεμό. Αποτελεί πόλο έλξης για την νεολαία, και σίγουρα η ομορφιά της αποζημιώνει τον επισκέπτη.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Καλάμι

Χαλκός

Παραλία Χαλκός

Μικρή αλλά πανέμορφη, γιαυτό και θεωρείται από τις πλέον κοσμικές παραλίες στα Κύθηρα. Βρίσκεται στην νότια και ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο χωριό Κάλαμος, αποτελείται από χοντρή άμμο και λεπτό βότσαλο.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Χαλκός

Λίμνη

Λίμνη

Μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού, βρίσκεται στην περιοχή της Παλαιόπολης και αποτελείται από άμμο και λεπτό βότσαλο. Στα πλαϊνά της έχει υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς που προκαλούν για βουτιές και εξερεύνηση. Αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του γυμνισμού.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Λίμνη

Μελιδόνι

Μελιδόνη Κύθηρα

Η μικρή παραλία βρίσκεται στη νότια και δυτική πλευρά των Κυθήρων, σε απάνεμο κόλπο με ήρεμα γαλανά νερά. Αποτελείται από κοκκινωπή αμμουδιά και έχει υπέροχη θέα στο κρητικό πέλαγος και την εντυπωσιακή βραχονησίδα Χύτρα.
Δείτε αναλυτικά για την παραλία Μελιδόνι