Άγιος Νικόλαος

Με θέα τα βουνά της Πελοποννήσου

Η παραλία Άγιος Νικόλαος βρίσκεται στο βορειότερο άκρο στα Κύθηρα και αποτελεί μετρίου μεγέθους παραλία. Αποτελείται από ψιλό βότσαλο και άμμο. Η πρόσβαση γίνεται από το Χωριό Καραβάς και στην συνέχεια από Πλατιά άμμο. Ο δρόμος για την παραλία είναι άσφαλτος και χωματόδρομος, στην είσοδο της παραλίας υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Η παραλία Άγιος Νικόλαος την καλοκαιρινή περίοδο διαθέτη βασική οργάνωση σε ένα τμήμα της. Εκεί βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου σε απόσταση λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα. Στο δυτικό άκρο της παραλίας καταλήγει φαράγγι με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά. Στα ανατολική πλευρά της παραλίας ο επισκέπτης θα δει στο βάθος το Φανάρι δηλαδή τον μεγάλο πέτρινο φάρο στο βορειότερο άκρο του νησιού.

Γενικές Πληροφορίες
Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος.
Μέγεθος: Μέτριο.
Οργάνωση: Ναι.
Οδικό δίκτυο: Άσφαλτος, χωματόδρομος.
Χώρος στάθμευσης: Ναι.

Μπορείτε να γράψετε την γνώμη ή το σχόλιο σας σχετικά με της παραλίες στα Κύθηρα, ή να ενημερωθείτε για τα σχόλια άλλων.

Αξιοθέατα στα Κύθηρα
Ανακαλύψτε το νησί βήμα-βήμα, δείτε όλα τα αξιοθέατα και της παραλίες!
» Αξιοθέατα, Παραλίες Κυθήρων

Χάρτης Κυθήρων

Οδικός Χάρτης Κυθήρων

Δείτε μια εντυπωσιακή διαδραστική ξενάγηση στα Κύθηρα και κάντε τον γύρο του νησιού σε μια διαδρομή στα καλύτερα αξιοθέατα με ένα μόνο κλικ!.